14° Açık
  • EURO
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be float, string given in /home2/u5973906/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 129
  • DOLAR
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be float, string given in /home2/u5973906/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 133

HUZUREVİ SATILMIYOR, İDDİALAR BOŞ ÇIKTI, BAKANLIK YAPACAK!

Manşet - 4 Nisan 2022 02:22 A A

HABER: ENGİN BELLİ

 

Sultangazi’de yapımı yılan hikâyesine dönen Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Yaşlı Bakımevi için son noktayı Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun koydu. Son 4 yıldır yapımı duran bina için Başkan Dursun Sultangazi Belediye Meclisi’nden oy çokluğu ile aldığı yetki doğrultusunda binayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na tamamlanması için bedelsiz devir edecek. Bakanlık ise kısa sürede binayı huzurevi olarak tamamlayıp Sultangazililerin hizmetine sunacak. CHP’li Av. Mithat Çelik’in söylemleri üzerine bir kısım sol menşeili basın kuruluşlarının üzerinde adeta tepindiği “Sultangazi Belediyesi Huzurevini Satıyor” manşetleri attığı binayı bedelsiz olarak Yaşlı Bakımevi yapılmak üzere Bakanlığa devir kararı tüm iddiaları da yalanlamış oldu. CHP’liler karara “Bina ya TÜGVA’ya devir edilirse?” şüphesi ile karara karşı çıktı. Öte yandan alınan kararla birlikte CHP Grup Başkan Vekili Av. Mithat Çelik’in sol menşeili ulusal gazetelere verdiği demeçlerde boşa çıkmış oldu.

Sultangazi Belediyesi’nin son meclis oturumunda yapımı yılan hikâyesine dönen Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Yaşlı Bakımevi Projesi ile ilgili son karar alındı. Son menşeili gazetelerin CHP’li Av. Mithat Çelik’in demeçlerine dayandırdığı “Sultangazi Belediyesi Huzurevini Satıyor” manşetleri ise boşa çıkmış oldu. Ak Parti Grup Başkan Vekili Kemal Eyyüpoğlu CHP’li mekidaşından aceleci davranıp gazetelere hatalı bilgi verdiği için özür beklediğini söyledi ama CHP’li Çelik “Karar almıştınız, satacaktınız, bina ya TÜGVA’ya devir edilirse?” deyip özür dilemedi dahası Bakanlığa devir kararına da CHP’liler karşı çıktı.

 

CHP’Lİ ÇELİK ÖZÜR DİLESİN HUZUREVİ SATILMIYOR BAKANLIK YAPACAK

 

Gündemin 6. Sırasında olan ve Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’a protokol yetkisi veren madde için Ak Parti Grup Başkan Vekili Kemal Eyyüpoğlu şunları söyledi; “Sultangazi’nin hakları korunarak belediyemize yük olacak bir şeyi daha önce anlatmıştık. Cumhuriyet Mahallesi’nde ki yaşlı bakım evinin bu şekilde yapılması planlanmıştı. Buranın Sultangazi Belediyesi’nin bu haliyle bütçeye külfet getireceği hakkında gündem oluşmuştu geçen yıl. Bu gündemin ardından CHP Grup Başkan Vekili Mithat Bey sonucu beklemeden alenen ve acele olarak Sözcü Gazetesi ve kendi yandaş gazetecilerini çağırarak bir beyanda bulunmuştu. Sultangazi Belediyesi Yaşlı Bakımevi’ni satıyor demişti. Şimdi kendisinin Sultangazi Halkını yanlış bilgilendirdiğinden, Belediye Başkanımıza ve Meclisimize karşı yanlış bir ifade kullandığını gerekçesi ile bir özür borçlu olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda komisyonumuzun uygun gördüğü şekilde oylanmasını istiyoruz gündem maddesinin.”

CHP’Lİ ÇELİK BAKANLIĞA DEVİRE DE ŞÜPHE İLE YAKLAŞTI

 

Bu sözler üzerine söz alan CHP Grup Başkan Vekili Av. Mithat Çelik özetle şunları söyledi; “Ak Parti Grup Başkan Vekili benden özür bekliyor ama çok bekler daha. Burada plan tadilatını yaptınız mı özel şahıslara bu hizmeti yaptırmak için? İBB’de oy çokluğu ile geçirdiniz. Siz yaptırdınız. Sonra satış falan yok böyle bir şey yok dediniz. Meclisimiz satış yetkisini Abdurrahman Dursun’a verdiniz. Bu meclisten çıktı bu karar. Biz de buranın satılmaması için elimizden geleni yapacağımızı söyledik. Satacak kimse bulamadınız. Birilerini getirip gezdirdiniz. Bilmiyor muyuz burayı. Burada ki madde de devirden bahsediyor. Yaşlı Bakımevi yük diyor. Abdurrahman Dursun oraya bir tuğla bile koymadı. Orası ile ilgili hiçbir sıkıntısı olmaması gerekir. Satış kararını geri çekin biz o konuşmayı tekrar yapalım. Teklifte de kamu kurumlarına devir edilmesi kararı var. Hangi kamu kurumlarına verilecek? Belediye Meclisi bir devir yapacaksa eğer hangi kuruma vereceğini bilmesi gerekir. Ne kadara vereceğini bilmesi gerekir. Orada ne hizmet yapılacağını bilmesi gerekir. Belediye Başkanı zahmet edip bilgi vermelidir. Belediye Meclisi de bilmelidir. Belediye Başkanı şu şu şu şartlarla anlaşacağım der. Belediye Başkanı siz yetkiyi verin ben faydalı ise evet derim diyor. Pazartesi günü Mehmet Yiğit bilgi vermek istedi. Yaşlı Bakım Huzurevi’nin bir kamu kurumu ile anlaşıp devam edeceğini söyledi. Teklife bakıyoruz komisyon kararına bununla ilgili bir kelime yok. Bu karara inşa halindeki yapının Yaşlı Bakım Huzurevi’nin kullanılmak kaydı ile devrine evet diyeceğiz. Karara bunu ekleyin ve aykırı teklif olarak sunuyorum.”

Bu sözlere Ak Parti sıralarından “Biliyoruz Aile Bakanlığına devir edilecek. Siz Sultangazililerden özür dileyeceksiniz.” denilerek sataşma yapıldı.

 

10 YILLIĞINA OLACAK, NİHAYETİNDE SULTANGAZİ’NİN HİZMETİNDE OLACAK

 

Bu sözlere Ak Partili Kemal Eyyüpoğlu satılmayacak diyerek şunları söyleyerek cevap verdi; “Burada zaten amacının dışında hiçbir şekilde kullanılmayacak yönünde meclis kararımız var. Başka amacının dışında bir şey yok. Özele de kiraya verirse de bu şekilde olacaktı. Satış yetkisi de yoktu. Satılmayacaktı. Kamu yararına yapılıyor. Neticeyi almadan basına demeç vermesi uygun değil. Özür dilemesi gerekmektedir. 10 yıllık tahsis yapılıyor. 25-30 milyon TL harcanacak bakanlık bünyesinde ve 10 yıl sonra Sultangazi Belediyesi geri alacak.”

 

Bu sözlere de CHP’lilerden “Burada yazmıyor bunlar. Karara bunları ekleyin.” denilerek sataşma geldi.

 

AK PARTİLİ YİĞİT SATILIYOR İDDİALARINI KESİN OLARAK YALANLADI

 

Ak Parti Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit söz alarak Çelik’i yalanladı. Yiğit konuşmasında şunları söyledi; “Çelik siyaset yaptı ama biz kendisine cevap verdik. Belediye hizmet alanında kalan bir yerdi. Plan tadilatı yaptık, belediye hizmet alanlarında plan notları gereği yaşlı bakım merkezi yapılamıyordu. Planda sosyal tesis alanına aldık. Satış yetkisinin amacı ise özel sektör eliyle işletmesi durumunda özel sektöre devir edilmesi gerekiyordu. Tapuda bu şekilde oluyordu. Satış olmayacak diye dedik. Önceden de dedik. Amacımız şudur: buradaki devir ise kamu kurumuna devir ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na devir edilecek. Bakanlık ya da hazine adına diyor maddede. Bakanlık özel kurum değil ki! Hazine Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak olur Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na olur. Ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na devir olur. Her devir için meclis kararı mı alacağız. Biz çok rahatız. Sultangazi Halkına hizmet etmesi için bedelsiz devir yapacağız. Bu binayı yaşlılarımıza hizmet için kullanmak istiyoruz. Sultangazi Belediyesi’ne saygı göstersinler. Hiçbir sıkıntısı yoktur, tahsis ve devri kamu kurumuna yapıyoruz.”

 

CHP İYİ NİYETLİ DEĞİL

 

Sözlerini sürdüren Yiğit “Oy birliği yapmamak için mazeret arıyorsunuz. CHP’liler iyi niyetli değildir bu konuda. 3 yıldır özellikle bu konuyu Mithat Bey kamuoyunu yanlış yönlendiriyor. Sultangazi Halkına arz ediyoruz. Yaşlı Bakım ve Huzurevi olacak orası. Bakanlık yapacak.” dedi.

TÜGVA’YA TAHSİS ŞÜPHESİ CHP’YE HAYIR DEDİRTTİ

 

CHP’li Çelik karara tekliflerinin eklenmesini yineleyip: “Siz TÜGVA’ya verirseniz ne yapacağız? Mehmet Bey özel şahıslara vermenin yolunu açtılar. İBB’de de dedim ki ilçe belediyesinin yetkisi yok. İBB’ye yetki verin İBB bitirsin dedim teklif ettim hayır dediler. Buraya Yaşlı Bakımevi kelimesini geçirmediler. Burayı Yaşlı Bakım ve Huzurevi olarak kullanmayacaksınız.” dedi.

AK PARTİLİ EYYÜPOĞLU CHP’YE “TÜGVA’YA NİÇİN TEPKİNİZ VAR?” DİYE SORDU

 

Ak Partili Eyyüpoğlu ise “TÜGVA ile sizin derdiniz ne? Bu rahatsızlığınızın nedeni ne? TÜGVA’ya verilmeyince çıkıp özür dileyecek misiniz? Katılmak istemiyorsunuz açıkça söyleyin.”

 

BAKANLIĞA DEVİR EDİLDİ, HUZUREVİ YAPILACAK VE SULTANGAZİLİLERİN HİZMETİNDE OLACAK

 

Eğitim Komisyonu Üyesi CHP’li Zeki Görer’de söz almak istedi ancak Başkan İmdat Kamacı Görer’e söz vermedi. Kamacı aykırı teklifi de oylatmadan gündem maddesini oylattı ve Cumhuriyet Mahallesi’nde ki Yaşlı, Bakım ve Huzurevi’nin inşa halindeki yapısı kamu kurumuna Hazine’ye devir edildi.

Manşet - 02:22 A A
BENZER HABERLER

HABER LİSTESİ

  • 01
    SULTANGAZİ’DE 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
    HABER: ENGİN BELLİ   Sultangazi’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin 104. açılış yıl dönümü programı, Hükümet Konağı’ndaki Atatürk Büstüne çelenk sunma töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tekbaş Atatürk Büstüne çelenk sundu. CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren’de alternatif çelenk sunmayı gerçekleştirdi. […]
  • 02
    SULTANGAZİ’DE İLK MECLİS HEYECANI YAŞANDI
    HABER: ENGİN BELLİ   Sultangazi Belediye Meclisi’nin 2024 mahalli idareler seçimleri sonrası ilk oturumu gerçekleştirildi. Oturuma Meclis Başkanı olarak katılan Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun başkanlık yaptı. Oturum saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile açıldı. Başkan Dursun açılış konuşmasında CHP’lilerin Sultangazi’ye hizmet noktasında İBB nezdinde katkılarını beklediklerini söyledi. Oturumda söz alan CHP Grup Başkan […]
  • 03
    SULTANGAZİ’DE YENİ DÖNEM RESMEN BAŞLADI
    HABER: ENGİN BELLİ   31 Mart Yerel Seçimleri sonrası teşekkül eden Sultangazi Belediye Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Oturuma yeni dönemde Sultangazi’ye vizyon projeleri ile çağ atlatacak olan Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun Başkanlık yaptı. Başkan Dursun oturumda yaptığı konuşmada tüm siyasi partilere teşekkür etti ve CHP Grubunun da Sultangazi’ye hizmet noktasında İBB’de gayret göstermesini istedi. […]
  • 04
    ESNAFA ZULÜM YAPMAYIN YETER ARTIK!
    GAZETECİ ENGİN BELLİ’NİN KALEMİNDEN   Sultangazi’de gün geçmiyor ki adi bir olay yaşanmasın. Vatandaşlar evlerine giren hırsızlardan, yolda yürürken telefonlarını kapkaç yapan kapkaççılardan, otomobillerini çalan soysuzlardan, otomobilleri soyulurken elleri cebinde izleyip bir şey yapmayan bekçilerden, çocuklarına uyuşturucu satan torbacılardan, kendilerini parklarda rahatsız eden pisliklerden, haraç için dükkânlarını kurşunlayan çetelerden ve ocaklarını söndüren kumarhanelerden artık yaka […]
  • 05
    İYİ BAŞKAN ADAYI HÜSEYİN ÖNDEŞ’TEN EMEKLİ ASTSUBAYLARA DESTEK
    HABER: ENGİN BELLİ   Emekli Astsubaylar azlık hakları ve tazminat istekleri için İstanbul Maltepe’de miting düzenledi. Haklarında iyileştirme ve çözümsüz sorunlarına çözüm arayan Emekli Astsubaylar sloganlar attı ve hükümeti protesto etti.   Emekli Astsubayları kendisi de Genel Kurmay Başkanlığı’ndan emekli olan devlet memuru İYİ Parti Sultangazi Belediye Başkan Adayı Hüseyin Öndeş yalnız bırakmadı. İYİ Parti […]