13° Parçalı bulutlu
  • EURO
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be float, string given in /home2/u5973906/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 129
  • DOLAR
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be float, string given in /home2/u5973906/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 133

BAŞKAN CAHİT ALTUNAY : “BASIN KAMU HİZMETİ YAPIYOR”

Genel - 3 Kasım 2015 23:13 A A

Sultangazi Belediye Meclisi Kasım ayı 1. oturumunu gerçekleştirdi. Oturumda gündem 1 Kasım seçimleri oldu. Meclis oturumuna 1. Başkan Vekili Av. Hacı Orhan Başkanlık yaptı. CHP Grubuna Sait Coşkunoğlu , Ak Parti Grubuna Mustafa Demir Grup Başkan Vekilliği yaptı. Meclis’te geçtiğimiz ay Basın sansürü olarak nitelendirdiğimiz kararla ilgili Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın “Basın Kamu Hizmeti Yapıyor” cümlesinin de yer aldığı iade gündem oldu. CHP Grubu 2014 yerel seçimlerinden bu yana ilk kez 3 eksik ile meclisteydi. Meclis Üyesi Metin Polat, Ahmet Sukas ve  İmam Koçak oturuma katılmadı.

 

COŞKUNOĞLU, “HALKIMIZ VE SEÇMENİMİZ BU YETKİYİ AK PARTİYE VERDİ”

 

Sait Coşkunoğlu (CHP) Belediye meclisinin Kasım ayı ilk oturumunda gündem dışı söz alan CHP grup sözcüsü Sait Coşkunoğlu, “Sayın Başkan, kıymetli meclis üyeleri hepinizi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum. Değerli arkadaşlarım 1 Kasım seçimlerini geride bıraktık. Kazasız belasız çok şükür atlattık. Ülkemizdeki halkımız ve seçmenimiz bu yetkiyi Ak Partiye verdi. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah birlik beraberlik içerisinde hoş görü, demokrasinin en üst düzeye çekileceği bir süreç, bir dönemi ve barışın da perçinleşeceği bir dönemi ülkemiz inşallah yaşar. Tekrara hayırlı olsun diyorum.” Dedi.

 

YURT, “İNŞALLAH BARIŞ SÜRECİ YENİDEN ÖRÜLÜR”

 

Ali Yurt (HDP) “Ak parti grubunu tebrik ediyorum. Ülkemize milletimize hayırlı olsun diyorum. İnşallah barış süreci de yeniden örülür ve ülkemiz tekrara barış sürecine dönerek kan ve göz yaşı son bulur.” Dedi.

 

DEMİR, “ŞIMARMADAN HİZMETLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Mustafa Demir (Ak Parti) “Sayın Başkan, değerli üyeler, öncelikle 1 Kasım seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize ve bütün İslam alemine hayırlı olmasını, barış ve huzur getirmesini diliyorum. Muhalefet partisinin sözcülerine de bu güzel dilekleri için teşekkür ediyorum. Biz iktidarda hizmet için bulunuyoruz. Bu seçimlerden sonra da şımarmadan hizmete devam edeceğiz. Sultangazi’de de halkımız büyük bir teveccüh göstererek, partimize çok önemli bir destek vermiştir. Kendilerine teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Meclis daha sonra komisyonlarda bulunan ve henüz meclise dönmeyen dosyaların tekrar komisyonlara gönderilmesini oyladı ve bu önerge oy birliğiyle kabul edildi.

 

HDP Belediye Meclis Üyesi Ali Yurt ayrıca, Zübeyde Hanım Mahallesinde bulunan bir istinad duvarının yıkıldığı ve vatandaşların can ve mal güvenliği için bir tehdit oluşturduğunu ve acilen onarılması gerektiğini belirttiği önerge, oy birliğiyle ilgili makama havale edildi.

 

Ekim ayı oturumlarında bir önerge olarak gündeme gelen, mecliste karara bağlanan ancak daha sonra Belediye Başkanlığı makamına havale edilen, ‘Basın mensuplarının oturum esnasında hareket alanlarının kısıtlanması” önergesine, Başkanlık makamından gelen cevap okundu.

 

Başkanlık makamından gelen cevapta, basın mensuplarının çalışma usullerinin düzenlenmesi kararının meclisin tüzel kişiliğine ait olduğu, basının görevini yaparken aynı zamanda kamu yararına bir görev icra ettiği, meclis oturumlarına katılan basın mensuplarının ve diğer kişilerin meclisin sağlıklı işlemesi anlamında da önemli olduğu vurgulandı.

 

Bunun üzerine söz alan CHP grup sözcüsü Sait Coşkunoğlu, basın mensuplarının görüntü alırken bazı konuşmacıları rahatsız ettiğini ve bunun tekrarlanması halinde CHP grubunun o esnada uygun bulduğu bir eylem şeklini gerçekleştireceklerini belirtti.

Meclis birinci başkan vekili Hacı Orhan ise meclis üyeleri ve basın mensuplarına yönelik olarak, birlikte uyumlu bir çalışma yürütmesi noktasında hassas davranmaları gerektiğini söyledi.

 

COŞKUNOĞLU, “AKP’LİLER BUNU SİZİN VİCDANINIZ KABUL EDİYOR MU?”

 

Bunun üzerine söz alan Sait Coşkunoğlu, mecliste çok hassas çalışmaların ve kararların alındığını, ilçenin kozmopolitik yapısıyla ilgili olarak bazı görüşlerin belirtildiğini söyleyerek, bazı yerel basın mensuplarının bu konuşmaları makaslayarak kamuoyuna aktardığını ve bunun kamuoyu nezdinde yanlış anlaşılmalara sebep olduğunu söyledi. Coşkunoğlu, “AKP’li meclis üyelerine sesleniyorum” dediği esnada, Ak Parti sıralarından “AKP değil, Ak Parti” diye uyarılar geldi. Coşkunoğlu bunun üzerine, “Ha AKP, ha Ak Parti neyse fark etmez. Bu konulara girmeyelim. Bu halk iktidarı size layık gördü umarım bunun kıymetini bilirsiniz de size verilen yüzde 8’lik emanet oyu kaybetmezseniz başkaları gibi.” Dedi.

 

Meclisi takip eden basın mensuplarının aynı zamanda kamunun haber alma hakkını temsil ettiğini ve usule uygun olarak, belirli yerlerden görüntü alması ve haber yapmasının önüne geçilmeyeceği konusunda yapılan oylama, 4 CHP’li meclis üyesinin hayır oyuna rağmen, oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Meclis, Kasım ayı 2. Oturumunun Çarşamba günü saat 11’de yapılmasını kararlaştırarak oturuma son verdi.

 

 

DSC_0369 DSC_0370 DSC_0371 DSC_0372 DSC_0374 DSC_0376 DSC_0378 DSC_0379 DSC_0380 DSC_0383 DSC_0385 DSC_0387

Genel - 23:13 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.

HABER LİSTESİ

  • 01
    SULTANGAZİ’DE 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
    HABER: ENGİN BELLİ   Sultangazi’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin 104. açılış yıl dönümü programı, Hükümet Konağı’ndaki Atatürk Büstüne çelenk sunma töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tekbaş Atatürk Büstüne çelenk sundu. CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren’de alternatif çelenk sunmayı gerçekleştirdi. […]
  • 02
    SULTANGAZİ’DE İLK MECLİS HEYECANI YAŞANDI
    HABER: ENGİN BELLİ   Sultangazi Belediye Meclisi’nin 2024 mahalli idareler seçimleri sonrası ilk oturumu gerçekleştirildi. Oturuma Meclis Başkanı olarak katılan Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun başkanlık yaptı. Oturum saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile açıldı. Başkan Dursun açılış konuşmasında CHP’lilerin Sultangazi’ye hizmet noktasında İBB nezdinde katkılarını beklediklerini söyledi. Oturumda söz alan CHP Grup Başkan […]
  • 03
    SULTANGAZİ’DE YENİ DÖNEM RESMEN BAŞLADI
    HABER: ENGİN BELLİ   31 Mart Yerel Seçimleri sonrası teşekkül eden Sultangazi Belediye Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Oturuma yeni dönemde Sultangazi’ye vizyon projeleri ile çağ atlatacak olan Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun Başkanlık yaptı. Başkan Dursun oturumda yaptığı konuşmada tüm siyasi partilere teşekkür etti ve CHP Grubunun da Sultangazi’ye hizmet noktasında İBB’de gayret göstermesini istedi. […]
  • 04
    ESNAFA ZULÜM YAPMAYIN YETER ARTIK!
    GAZETECİ ENGİN BELLİ’NİN KALEMİNDEN   Sultangazi’de gün geçmiyor ki adi bir olay yaşanmasın. Vatandaşlar evlerine giren hırsızlardan, yolda yürürken telefonlarını kapkaç yapan kapkaççılardan, otomobillerini çalan soysuzlardan, otomobilleri soyulurken elleri cebinde izleyip bir şey yapmayan bekçilerden, çocuklarına uyuşturucu satan torbacılardan, kendilerini parklarda rahatsız eden pisliklerden, haraç için dükkânlarını kurşunlayan çetelerden ve ocaklarını söndüren kumarhanelerden artık yaka […]
  • 05
    İYİ BAŞKAN ADAYI HÜSEYİN ÖNDEŞ’TEN EMEKLİ ASTSUBAYLARA DESTEK
    HABER: ENGİN BELLİ   Emekli Astsubaylar azlık hakları ve tazminat istekleri için İstanbul Maltepe’de miting düzenledi. Haklarında iyileştirme ve çözümsüz sorunlarına çözüm arayan Emekli Astsubaylar sloganlar attı ve hükümeti protesto etti.   Emekli Astsubayları kendisi de Genel Kurmay Başkanlığı’ndan emekli olan devlet memuru İYİ Parti Sultangazi Belediye Başkan Adayı Hüseyin Öndeş yalnız bırakmadı. İYİ Parti […]