HABER: ENGİN BELLİ
Sultangazi Belediyesi’nin Zübeyde Hanım Mahallesi 8 Evler bölgesine kurmayı planladığı semt pazarı mecliste tartışma konusu oldu. CHP’liler açık Pazar alanından vaz mı geçtiniz dedi, AK Partililer ise bölgede imar planları İBB’de onaylanmadı bunun için üstü kapalı geçici bir alan kuracağız ta ki imar planları İBB’den geçip Belediye Hizmet Tesisi kurana kadar yanıtı verdi. Semt pazarının mahalle sakinlerinin isteği doğrultusunda kurulacağını ifade edildi.
Oturumda ilk sözü CHP Meclis Üyesi Hüseyin Kara aldı. CHP’li Kara esnafın sorunlarını dile getirmek için söz aldım dedi. CHP’li Kara tartışmaya meydan vermeyecek şekilde konuşmasını sürdürdü. CHP’li Kara Malkoçoğlu Mahallesi’nde kurulan Pazar alanının üstü kapalı olduğunu, yanlarının açık olduğunu rüzgârın ise sert estiğini söyleyip teknik olarak imalatın hatalı olduğunu dile getirdi. CHP’li Kara imalat noktasında tavsiyeler de verdi. CHP’li Kara Zübeyde Hanım Mahallesi’nde açık Pazar varken ikinci bir açık Pazar alanı yapılmak istendiğini söyledi. Kara, Yunus Emre ve Gazi Mahallesi’nde mevcut kapalı bir alanın olduğunu ancak şimdi açık Pazar alanı devam ettiğini söyledi. Kara belediyeyi eleştirip sorularını yönelterek konuşmasını tamamladı.
Ak Parti Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit söz alarak CHP’li Kara’ya yanıt verdi. Ak Partili Yiğit ilçede bulunan kapalı Pazar alanlarını saydı. Yiğit, 2018 yılında projelendirilen Gazi Mahallesi Pazar Alanı’nın İBB tarafından niçin yapılmadığını CHP’lilerin sorması gerektiğini söyledi. Yiğit, Esentepe Mahallesi’ndeki Pazar alanının boya badanasını yapamadığını ifade etti. Yiğit 29 Aralık 2025 tarihinde İBB’ye Gazi Mahallesi Pazar Alanı için protokol gönderdiklerini söyledi. İBB’nin yanıt vermediğini ifade etti.
CHP’li Kara yeniden söz aldı ve Ak Partililere Sultangazi’den bir haber olduklarını söyledi. CHP’li Kara Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yeni bir açık Pazar alanı çalışması yapıldığını Ak Parti’nin başka bir konuyu konuştuğunu söyledi. Bu sırada Ak Partililer CHP’li Kara’ya “boş mu konuşuyorum” dediğinde “boş konuşuyorsun” diye yanıt verdi. CHP’li Kara Pazar alanları ile ilgili konuşmasına devam etti.
Ak Parti Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Av Fatih Sultan Mehmet Çiçek Zübeyde Hanım Mahallesi’nde mahalle sakinleri talep doğrultusunda bir Pazar çalışması yapıldığını söyledi. Ak Partili Çiçek Yunus Emre Mahallesi’nde İBB’nin bir projesi olduğunu ancak yapılmadığını dile getirdi. Gazi Mahallesi Kapalı Pazar Alanı’nda yapılmadığını söyledi.
Ak Parti Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit 6 yıldır mahallede plan yapamadıkları için Belediye Hizmet Alanı koymadıklarını söyledi.
Konu üzerine müzakere yapıldıktan sonra CHP’li Kara’nın yazılı önergesi mecliste okundu ve oylandı. Ak Parti Grup Başkan Vekili Kemal Eyyüpoğlu önergenin cevaplandığını ve bunun için başkanlık makamına havalesini reddedildi. CHP’li Kara önergelerinin sürekli reddedildiğini söyledi.
MHP Grup Başkan Vekili Şule Hayal söz alarak gündeme dair konuşma gerçekleştirdi.
Ak Parti Meclis Üyesi Yasin Bakırcı söz alarak Avrupa Spor Şehri seçilen Sultangazi’deki hizmetlere dair konuştu.
Ak Parti Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen demokrasi tarihinde derin izler bırakan 28 Şubat sürecine dair konuştu.
Ak Parti Meclis Üyesi Mehmet Kişmir söz alarak Yayla Mahallesi’nin dertlerini dile getirdi. Ak Partili Kişmir İBB’nin mahalleye yapmadığı 3 hizmeti saydı.
CHP Grup Başkan Vekili Orhan Oban, Ak Parti Meclis Üyesi Mehmet Kişmir’in sorularını not aldığını söyledi ve gereğinin yapılacağını söyledi. CHP’li Oban Ak Partili Kişmir’e 153’ü aramaları tavsiyesinde de bulundu.
Belediyenin teknik isme Ak Parti Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit çok kıymetli bilgiler aktardı. 6 Şubat Depremine dair konuştu ve Sultangazi’de yapılan hizmetlere dair konuştu. Yiğit, deprem zamanında depremin vurduğu illere 100 tır yardım yapıldığını söyledi. 320 konteynır ile depremzedelere sıcak yemek sıcak ekmek hizmeti sunulduğunu söyledi. Yiğit, 1 milyon 875 bin TL kentsel dönüşüm için devlet tarafından yardım yapıldığını söyledi. Yiğit, Kentsel Dönüşüm Stratejik Belgesi’nin hazırlandığını söyledi. Yiğit, Cumhuriyet Mahallesi’nde uzlaşı sağlanamadığını söyledi ancak 1/1000 ölçekli planların hazırlandığını söyledi. Yiğit, İBB’nin planları onaylaması gerektiğini söyledi. Yiğit, 25 bin 236 binanın riskli olduğunu dönüşmesi gerektiğini söyledi. Yiğit 3 bin 485 binadan 3 bin 300 yıkıldığını söyledi. Bu binaların birçoğunun yenilendiğini söyledi. Yiğit kamu hizmet binalarının yenilendiğini belirtti. Yiğit, çatı katları ile plan notu çıkartıldığını, donatı alanındaki yapılara dair de plan notu da çıkartıldığını ifade etti. Yiğit, Mavi Evler Sitesi, Saydam Sitesi ve İsmetpaşa’daki 3 blokun yenileneceğini söyledi. Diğer sitelerinde dönüşümü devam edecek dedi. Ürün Sitesinde ise yüzde yüz uzlaşı olduğunu yıkımın olduğunu ifade etti. Esentepe’deki öğün sitesi de müteahhit ile anlaşma sağladı dedi. Yiğit kullandırılan kredilere de değinerek söylerini tamamladı.
Ak Parti Meclis Üyesi Abdülkadir Çiçek söz alarak ulaşım trafik sorunlarına dair konuşma yaptı. Ak Partili Çiçek, Selçuklu Bulvarındaki bozuk asfalta değindi, Hacı Ayşe Ateş Anadolu Lisesi önüne üst geçit yapılması gerekliliğini dile getirdi. Çiçek, Cumhuriyet Mahallesi Tramvay Üst Geçidine asansör gerekliliğini, 1. Cebeci Caddesi ve Atatürk Bulvarına asfalt gerektiğini dile getirdi. Çiçek, İBB’ye eleştiri sundu mezarlık sorunu ve cenaze araçlarının yetersiz olduğunu dile getirdi. Çiçek, İstanbul genelinde geceleri 2 cenaze aracı olduğunu söyledi.
Ak Parti Meclis Üyesi Adem İnce de söz alarak Ak Partili Çiçek’in konuşmaları destekleyici bir konuşma yaptı. İnce, annesinin vefatından sonra cenaze aracında imam sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.
CHP’li Oban sorunları not alıp gerekli dönüşlerin yapılacağını dile getirdi.
Ak Parti Meclis Üyesi ve Başkan Danışması Muhammer Varol Bulgaristan İftarlarını dile getirdi ve Meclis Üyelerini iftara davet etti.
İBB’ SULTANGAZİ İLE DALGA GEÇİYOR! 1. CEBECİ CADDESİ ASFALTLANMASI İÇİN 1 YILLIK BELİRSİZ SÜRE VARMIŞ!
CHP’li Oban 1. Cebeci Caddesinin asfalt çalışmasının 2026 yılında yapılacağını söyledi.
Ak Parti Grup Başkan Vekili Kemal Eyyüpoğlu hakkın rahmetine kavuşan dayısının oğlu Osman Durmuş’un taziyesine dair konuştu.
SULTANGAZİ’NİN 30 YILINA DAMGA VURACAK PROJE OY BİRLİĞİ OLDU. SOKAK AYDINLATMALARI 3 YIL BOYUNCA ÜCRETSİZ OLACAK
Ak Parti Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit söz alarak gündem maddesine dair konuştu. CHP, Ak Parti ve MHP oyları ile oy birliği olan maddenin içeriğine göre; Dünya Bankası Kredisi ile Belediyenin Bütçesinden bir kuruş çıkmadan 3 yıl geri ödemesiz, kendi borcunu 10 yıl geri ödeyecek proje ile aydınlatma ücretsiz olacak. İlçenin 30 yılına damga vuracak bir proje olacak.
Gündem maddesi CHP, Ak Parti ve MHP oyları ile oy birliği olarak onandı.