HABER-YORUM: ENGİN BELLİ
Son aylarda Zehir Tacirlerinin sokaklarında kol gezdiği Sultangazi’de bir can daha Uyuşturucuya Kurban oldu. Yayla Mahallesi’nde Hamit Süreyya Eremsel İlkokulu’nun bitişiğinde ki Ormanlık alanda Uyuşturucu kullanan Sinoplu Recep Ünlütürk (21) hayatını kaybetti.
Yayla Mahallesi’nde yaşayan Recep Ünlütürk (21) zehir tacirlerinden uyuşturucu madde satın alıp Hamit Süreyya Eremsel İlkokulu’nun bitişiğinde ki Ormanlık alana gitti. Uyuşturucu bataklığına saplanan genç Bonzai diye tabir edilen Zehri içti. Kendinden geçen genç hareketsiz yatmaya başladı. Havaların ısınması ile birlikte ormanlık alanda yürüyüşe çıkan mahalle sakinleri bir süre önce otururken gördükleri genç adamın hareketsiz yattığını görünce durumu 112 sağlık hizmetlerine ihbar etti.
Olay yerine kısa süre içinde gelen sağlık görevlileri Ünlütürk’ün çoktan hayatını kaybetmiş olduğunu tespit etti. İhbarla olay yerine giden Polis Ekipleri çevrede inceleme yaptı. Genç adamın uyuşturucu kullandığını tespit eden Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Mahalle sakinleri de genç adamın kullandığı uyuşturucu maddeyi Ünlütürk’ün hareketsiz bedeninin yanında gördüklerini iddia etti.
Hayatını kaybeden genç adamın cansız bedeni, Olay Yeri İnceleme Ekiplerinin incelemesini tamamlamasının ardından akrabalarının çığlık ve ağlamaları eşliğinde Adli Tıp Kurumu Aracına konularak otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morguna götürüldü.
İHBAR VAR MÜDAHALE YOK MU ?
Olayın ardından Yayla Mahallesi sakinleri yaşananlara adeta isyan etti. Gazetemize ulaşan Mahalle sakinleri “ Sokaklarımızda, İlçemizde uyuşturucu satılıyor. İhbar ediyoruz. Gelen giden yok. Yetkililer durumu biliyor. İlköğretim okulu arkasında uyuşturucu madde kullanılıyor diye defalarca Emniyet Müdürlüğü’ne ihbarda bulunduk. Hayatını kaybeden gencin uyuşturucu madde kullandığını biliyorduk. Anne ve Babası hayatını kaybetmişti. Akrabalarına da söyledik ama bu illetten bir türlü kurtulamadı. Sonunda hayatını kaybetti. Yetkililerden ölüm olduktan sonra değil insanlar hayatlarını kaybetmeden soruşturma başlatmasını bekliyoruz. Bu ölüm olayında da olay yerine gelen Polis Memuru genç çocuk cansız yerde yatarken bizlere hakaret etti aramızda tartışma çıktı. ” dedi.
KAÇ KURBAN DAHA İSTİYORSUNUZ ?
Bizlerde Gazeteci olarak Sultangazililere soruyoruz ; “ Son aylarda Uyuşturucu Batağına saplanan Sultangazi’de uyuşturucu kullanma yaşı kaça düştü? Acaba kaç genç daha uyuşturucuya kurban olması gerekir ki ilçede uyuşturucu ile etkin mücadele kararı alınır? Yaklaşık 2 yıl önce ilçede faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle kurulan Sultangazi Bağımlılıkla Mücadele Derneği (SUBÜD) ne iş yapar ve nerede faaliyet gösterir merak ediyoruz? ”
Kimse başını kuma gömmesin bu ölümlerde hepimizin suçu var hepimizin ihmali var umarım bu ölüm son olur !..