OSMAN CENGİZ ADAYLIĞINI AÇIKLADI : “ÇIRAKLIK VE KALFALIKTAN SONRA USTALIK DÖNEMİMİZİ YAŞAYACAĞIZ !..”

Genel - 6 Mayıs 2015 23:26

HABER: ENGİN BELLİ

 

 

Sultangazispor kongre yolunda tam sürat ilerliyor. 10 Mayıs’ta Altınser Restoranda gerçekleşecek kongre öncesi önceki gün Onursal Başkan Nevzat Yılmaz Adaylığını açıklamış ve yönetime talip olmuştu. Kulübün mevcut başkanı Osman Cengiz’de bugün kulüp binasında düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını duyurdu. Başkan Cengiz : “ Kongreye kadar yönetim görevdedir, 440 üyemiz var tümünün sandığa gelmesini diliyoruz, bizler çıraklık ve kalfalık dönemimiz atlattık şimdi ustalık dönemine giriyoruz, yarım kalan işlerimiz var onları tamamlamak istiyoruz, biz üye silmedik mecburen vefaat eden üyeleri sildik, gereken yerlerden tam destek aldık. Ben Onursal Başkan olsam aday olmazdım. ” açıklamasını yaptı.

 

 

 

 

Sultangazispor yönetimi yeni dönem için göreve talip oldu. 10 Mayıs’ta Altınser’de gerçekleştirilecek kongre öncesi mevcut Kulüp Başkanı Osman Cengiz düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını ilan etti. Başkan Osman Cengiz : “ Önümüzde kongremiz var. Sultangazispor Kulübü Yönetimi olarak sonuçlar açıklanana kadar görevdeyiz. Bizde adayız ve devam etmek için adaylığımızı açıklıyoruz. Yüzde 90 civarında yönetim kadromuz ile devam edeceğiz. İnşallah Sultangazispor için hayırlı olur ve bizim dışımızda Onursal Başkan Nevzat Yılmaz’da aday. Bizde adayız ve yönetim olarak devam etmek istiyoruz. Bizde bazı yanlışlar yapmışızdır, eski yönetiminde hataları vardır. Biz yarım kalan işlerimizi tamamlamak için devam kararı aldık. Şahsım başkanlığında yönetimim taliptir gelecek döneme. Biz geldiğimizde takımın durumu hiç iyi değildi. 5 karşılaşmamızı kazanarak yolumuza devam ettik. Yanlış yaptığımız işler oldu. Bu yıl özeleştiri yaptık ve ciddi performans göstererek Bal tarihinin en başarılı sezonunu geçirdik. 1 puan parkla lig 2. si olduk. A takımımız olduğumuz sportif pencereden bakılınca başarılıyız. Tesis bakımından bir çok şey sizlere yansımıyor ve bu konunun muhatapları ile veriyoruz. İBB’ye gittik Askeri arazi için komutan ile görüştük. 1 halı saha yeri için bile gittik. Ankara’da Savunma Bakanlığı ile temas kurduk. Gayretlerimiz ortadadır. Kullandığımız bir tesis var, geçmiş dönemlerde kulübün antrenmanlarına kapatılmıştı. Biz geldikten sonra çok ciddi ilişkiler kurduk. Bu tesisin A takımın sınırsız kullanıma açtırdık. Yani Sultangazispor Kulübü İBB Spor Kulübünün her imkanından yararlanır vaziyete soktuk. Bununla da yetinmedik. Alt yapı takımlarımız çalışmalarını yapıyor. Bakın eskiden park ışıkları altında antrenman yapılıyordu. Çimlere varana kadar sahayı ıslah ettik. Şimdi çok farklı bir tablo ortada. “ dedi.

 

YEREL BASIN İLE BİZZAT İLGİLENECEĞİM

 

Yerel Basın ile ilgili sıkıntılarımız oldu. Verimli bir dönem geçiremedik. Ama bu dönem kısmet olursa göreve devam edecek olursak, bizzat ben görevli olacağım. İlişkilerimiz geçmiş dönemdeki hatalardan ders alarak iyileşecektir.

 

KULÜBÜN SAYGINLIĞI HER MUHATABA YANSIDI

 

İlçemizin STK, Siyasi Parti ve Kamu Kurumları arasında ciddi ilişkiler kurduk. İcra toplantılarını gerçekleştirdik. Kulübümüz muhatabı olduğu her kurumda saygınlaştırılmıştır. Yıl sonu geldiğinde ilk defa hesap kitap konusunda kurumsal tavır ortaya koymuştur. 2 yıl içerisinde fark yarattık. Sayısal verileri göz ardı edip yazılar yapılmaması gerekir.

 

ONURSAL BAŞKAN YILMAZ TAMAMEN MADDİ YETERSİZLİKLERDEN BIRAKTI

 

O dönem şimdi Onursal Başkanımız olan Nevzat Yılmaz ekonomik olarak güçlükler çektiği için görevi bırakmak zorunda kaldı. Biz kendisine söyledik. 1 hafta sonra yerel basına açıklama yaparak rahatsızlığını ileri sürerek görevini bıraktı. Biz hepimiz oradaydık. Kulübü borla aldık, şu anda 60 bin TL’ye yakın bir borcumuz var ve şunun garantisini veriyorum biz görev alamazsak bu yönetim borçla kulübü yeni yönetime asla devir etmeyecektir.  30 asil ve 15 yedek üyemiz ile bu yükün ağırlığını çekiyoruz. 10-12 kişi kalmadık. Buradayız ve yöneticiler görevini yerine getiriyor. Şu an itibariyle bütçemizi belirledik. Gerekli yerlerden ilgili sözleri ve destekleri aldık. Sultangazililer ile görüşmemiz gereken kim varsa görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Bal ligi tarihinde en parlak dönemini yaşadı.

 

ÜYE SİLMEDİK ÜYE KAZANDIRDIK

2011 ve 2012 yılında 209 üye silinmiştir. Biz sadece 2 üye sildik bunu da  İsmail Hakkı Şimşek ve Zekeriya Hayırlıoğlu ‘nu vefaat nedeniyle sildik. Şu an 440 üyemiz var ve bunun 262 tanesi eski üyedir, biz kombine kart alanları ve eski yöneticileri üye olarak yazdık. Tüm üyelerimizi oy kullanmak üzere kongremize bekliyoruz.

 

ONURSAL BAŞKAN OLSAYDIM ADAY OLMAZDIM

Şayet ben Onursal Başkan olsaydım, aday olmazdım. Nevzat Yılmaz Bey böyle bir tasarrufta bulunmuş. Şu an çift liste ile seçime gideceğiz. Yönetimi sandık belirleyecek. Çıraklık ve Kalfalık döneminden sonra Ustalık dönemimizi yaşayacağız.

 

 

 

BENZER HABERLER