BENİM MÜCADELEM YENİ BAŞLADI !..

Genel - 31 Mart 2015 23:05

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ön Seçim Aday Adayı olan Dr. Yavuz Gökalp Yıldız’ı Beykoz Göksu Evleri’ndeki çalışma ofisinde ziyeret ettik. Ön Seçim sonrası düşüncelerini sorduğumuz Dr. Yavuz Gökalp Yıldız : “ Ön Seçim maratonunu geride bıraktık. 113 Aday Adayının olduğu yarışta yoldaşlarımla tatlı bir rekabet yaşadık. 2. Bölge’de 12 ilçede kendi imkanlarımız ile seçim çalışması yaptık. Her şey çok olumluydu, tanışmadığımız örgüt mensuplarımız ile buluştuk, onların fikirlerini aldık, vekilliklerini yapmak için yetki istedik, sonuçları biliyorsunuz onların taktiridir, örgüt birbirinden kıymetli arkadaşlarımızı verdikleri oylar ile TBMM’de görmek istediği sıraya koydu. Parti içi demokrasi ile örgütümüz kenetlenmiştir. Şahsım olarak demokrasi mücadelesine güç veren tüm yoldaşlarımı kutluyor ve tebrik ediyorum. Listeye giren Aday arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Herkes şunu iyi bilmelidir ki benim mücadelem yeni başladı, sandıktan çıkamadık diye kenarı çekilmeyeceğim, 7 Haziran’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapabilmek için çalışmalarıma daha fazla önem vereceğim. Başta seçimin kaderini belirleyen Sultangazili CHP’lilere de sizlerin aracılığı ile verdikleri destekten ötürü teşekkür ederim ve selam göndermek istiyorum, onların her zaman yanındayım , biz biriz birliğiz. Seçim sattında sahada olacağız.” açıklamasını yaptı.

 

 

 DR. YAVUZ GÖKALP YILDIZ KİMDİR !

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nden ön seçim Aday Adayı olan Dr. Yavuz Gökalp Yıldız 1963 yılında Erzurum’da doğdu. 2004 yılına kadar İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyeliği yaptı. Devletler Hukuku Anabilim Başkanlığı ile Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevlerini sürdürdü.

Halen Beykent Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Yıldız, aynı zamanda Beykent Üniversitesi Stratejik Arşatırmalar Merkezi (BÜSAM) Başkanıdır.

Kuvvet Harp Akademileri, Silahlı Kuvvetler Akademisi, Milli Güvenlik Akademisi ve Jandarma Okulları’nda ders ve konferans vermiş olan Yıldız, New Perspectives Quarterly, Stratejik Araştırmalar Dosyası, Belgelerle Türk Tarihi ve Balkan Araştırmaları dergilerinin yayın kurulu üyesidir.

 

ULUSLAR ARASI VİZYON SAHİBİ

Dr. Yavuz Gökalp Yıldız  ABD, Japonya, Almanya, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere çeşitli ülkelerde uluslararası krizler ve sorunlar konusunda konferanslar vermiş, akademik ve bilimsel faaliyetlere katılmıştır.

Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu Koordinatörlüğü yapmış olan Yıldız, Fas ve Fransız heyetleriyle birlikte Türkiye kanadını temsilen ”Ortadoğu’da Su ve Çölleşme” konusundaki çalışmaya katılmış ve raportörlük yapmıştır.

Balkanlar, Kafkasya ve Ortadoğu’daki kriz alanlarıyla ilgili projelerde görev almış, Azerbaycan Seçimlerinde uluslararası gözlemci olarak görev yapmıştır.

Yazarın yayınlanan kitapları Stratejik Vizyon Arayışları ve Türkiye, Global Stratejide Ortadoğu. Ortadoğu’da Militarizm, Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye, Türk Aydını ve Kimlik Sorunu başlıklı makaleleri de editoryal kitaplarda yayınlanmıştır. Yıldız’ın ulusal ve uluslararası alanda yayınlanmış çalışmaları da bulunmaktadır.

 

 

 

 

BENZER HABERLER