CHP VE AK PARTİ ARASINDA İSTİFA RESTİ ÇEKİLDİ
HABER: ENGİN BELLİ
Sultangazi Belediye Meclisi’nde CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Kara ihalelerin ve taşınmaz satışlarının EKAP’a yüklenmeden, ilan edilmeden yapıldığını iddia etti. Bu sözlere Ak Partili Meclis Üyesi Av. Fatih Sultan Mehmet Çiçek cevap verdi ve EKAP’a da yüklendiğini Ulusal Gazetelere ilan da verildiğini savundu. CHP’li Hüseyin Kara da “ispat edin EKAP’ı gösterin istifa edeceğim, yoksa Ak Partili Çiçek istifa etmeyi düşünür mü?” diyerek istifa restini çekti.
Ak Partili Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit ise “Arsa satışları EKAP’ta yayınlanmaz. Arsa satışları ihale kanununa göre yapılır ve resmi gazetede yayınlanır. EKAP’ta yayınlananlarda var. Ulusal Gazetelerde yayınlanmayan hiçbir ihale yapılmaz. İlanlar Basın İlan Kurumu’na gönderilir onlar yayınlatır.” dedi ve kimsenin istifa etmesini arzu etmediklerini söyledi.
Sultangazi Belediye Meclisi’nin mayıs ayı son oturum gerçekleştirildi. Oturumda ihale ve taşınmaz satışları gündem oldu.
CHP Sultangazi Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Kara oturumda söz aldı ve belediyenin zaman zaman yaptığı taşınmaz satışlarına dair konuştu. CHP’li Kara satışlardan elde edilen gelirlere ve bu gelirlerin bütçe denkliğini sağlamak için yapıldığını söyledi. CHP’li Kara taşınmaz satışlarını beceri ve vizyon eksikliği olarak yorumladı. Kara satışların bir an evvel durdurulmasını istedi. Kara, 10 ekim 2024 tarihinde mecliste alınan kararla genel vekaletin hukuka taşındığını söyledi. Sözlerini sürdüren Kara söz konusu kararın hukuka taşındığı ve İstanbul 2. Bölge İdare Mahkemesi kararı ile yok hükmüne düştüğünü söyledi.
CHP’li Kara taşınmaz satışı ile ilgili bir önerge verdi. Kara, 933 ada 11 ve 12 parselin 2023 tarihinde 15 parsele dönüştüğü ve satıldığını söyledi. Kara, nasıl satıldığı ve ne kadar gelir elde edildiğini sordu. Kara, satış öncesi nerede duyurulduğunu sordu.
Ak Parti Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Av. Fatih Sultan Mehmet Çiçek bu sözlere cevap verdi. Sermaye gelir ve giderleri hakkında teknik bilgi veren Ak Partili Çiçek özetle “Sermaye gelir ve giderlerinin ne olduğunu bilmeden önündeki evraka bakarak satışla denk bütçe oluşturuyorsunuz demek kolay. Hukuki bir davadan bahsedildi. Taşınmaz satışı ile ilgili bir karar değildir. Belediye Meclisi’nin verdiği temlik yetkisinin ilk derece mahkemesinin verdiği karardır. Hukuki süreç devam ediyor. İhaleler ise EKAP üzerinde yayınlanıyor. Ulusal basında ilanlarda ve diğer basın yayın organlarında yayınlandığı net bir şekilde açıktır. Kamuyu zarara uğratma, yolsuzluk, rüşvet gibi konularla işimiz olmadı. Her zaman kapımız açık bilgilendirme yaparız.” dedi.
CHP’li Kara da söz alarak Ak Partili Çiçek’in ihalelerin EKAP’ta yayınlandığına dair söylem üzerine istifa restini çekti. Kara özetle “EKAP’ta ilan yayınlanmışsa ben istifa edeceğim yayınlanmamışsa Fatih Bey istifa edebilir mi?” dedi. İstifa restine Ak Partili Çiçek “İhaleler EKAP’ta, Yerel Basında ve Ulusal Basında yayınlanır. Bunu kaçırma saklama gibi durumumuz yok. İhale dosyalarına bakarız sizi davet ettik.” dedi.
Oturumda Deprem Toplanma Alanları ile ilgili CHP Grubunun önergesi okundu.
Ak Parti Grup Başkan Vekili Kemal Eyyüpoğlu da önergeyi başkanlık makamına havale ettirdi.
MHP’Lİ KOÇKESEN ALT GEÇİT İSTEDİ
MHP Meclis Üyesi Metin Koçkesen oturumda söz alarak Şehidimiz için rahmet diledi. Koçkesen, ilçenin Arnavutköy istikametine giden yol üzerine alt geçit yapılmasını vatandaşların isteği doğrultusunda talep etti. Koçkesen ayrıca Kaymakamlık önündeki park sorununa dikkat çekti.
MHP’Lİ COŞKUN DEPREM TOPLANMA ALANI İSTEDİ
MHP Meclis Üyesi Mahmut Coşkun ilçedeki deprem toplanma alanları için talepte bulundu. MHP’li Coşkun eski askeri bölgede bir alan alınmasını ve toplanma alanı yapılmasını talep etti.
Ak Parti Grup Başkan Vekili Kemal Eyyüpoğlu oturumda söz alarak deprem konusunda bilgilendirme yaptı. Eyyüpoğlu hükümetin yaptığı depreme yönelik çalışmaları saydı. Eyyüpoğlu Anneler Günü’nü tebrik ederek sözlerini tamamladı.
AK PARTİLİ ÇİÇEK İBB’YE MALKOÇOĞLU’NDAKİ BİTMEYEN ÜST GECİDİ HATIRLATTI
Ak Parti Meclis Üyesi ve Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Abdülkadir Çiçek oturumda söz aldı. Çiçek, Malkoçoğlu Sultançiftliği Anadolu Lisesi önünde bir yıldır yapılamayan üst geçidi ve Pirinççiler yolunda devam eden İSKİ çalışmasını konu aldı.
Ak Partili Eyyüpoğlu yeniden söz aldı ve 1970’li yıllarda Sultançiftliği Mahallesinin planlandığını söyledi ve kentsel dönüşüm için vatandaşın ikna edilmesi gereklidir dedi. Eyyüpoğlu İBB’nin çalışması olup olmadığını sordu.
Ak Partili Meclis Üyesi Yasin Bakırcı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına dair konuştu. Ak Partili Bakırcı gençlere seçilme konusunda 18 yaşına hak veren Ak Parti Hükümeti olduğunu söyledi. Ak Partili Bakırcı, CHP’li Onur Yıldırım’ın 18 yaşında seçilmesinden ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a minnet duymasını gerektiğini ifade etti. Bakırcı spor başarılarına da dikkat çekti.
Meclis Başkan Vekili Cemil Keskin de muhalefetin iktidar sıralarından gelen İBB’nin hizmetlerine yönelik talepleri kısa kestiğini söyledi ve CHP’li eleştirdi.
Ak Partili Meclis Üyesi Selma Akın Patır 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını konuştu.
İHALELER EKAP, ULUSAL GAZETE VE RESMİ GAZETEDE VAR
Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Yiğit oturumda söz aldı ve CHP’li Hüseyin Kara’nın ihale konusuna değindi. Yiğit konuşmasında özetle “Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmelerinde yapılan arsadaki imalatın belediye payına düşün kısmı haricinde belediye tapuya temlik eder. Yani bu mülkü müteahhitte vereceğine dair temlik işler. Bunun yasaya ya da mevzuata aykırı yanı yok. Ayrıca taşınmaz satışları bütçe açığını kapatmak diye söylem oldu zaten bütçenin kalemlerinden biridir bu. Şimdiye kadar 300’den fazla dairemiz var zaten. Arsaların daha iyi değerde olduğu için 2-3 arsa satışı yaptık. Arsa satışları EKAP’ta yayınlanmaz. Arsa satışları ihale kanununa göre yapılır ve resmi gazetede yayınlanır. EKAP’ta yayınlananlarda var. Ulusal Gazetelerde yayınlanmayan hiçbir ihale yapılmaz. İlanlar Basın İlan Kurumu’na gönderilir onlar yayınlatır.” dedi. Yiğit, İBB’de de bu satışların olduğunu Ak Parti Grubunun buna karşı çıkmadığını ancak CHP’nin Sultangazi’de kamu yararına satışlara karşı çıktığını söyledi. Yiğit satışlardan en iyi en yüksek gelir elde edildiğini ifade etti. Yiğit, CHP’li Kara’nın istifa restine de “kimsenin istifa etmesini istemeyiz” dedi. Yiğit, CHP’nin okul alanlarının plan tadilatına karşı çıktıklarını söyledi. Sözlerini sürdüren Yiğit, ilçedeki bütün kamu hizmet binalarını yenilediğini, depreme dayanıklı olduğunu ve bunların toplanma alanı olarak kullanılabileceğini söyledi. 1 milyon 200 bin m2 Kent Ormanımız var ve bu alanlarımız deprem toplanma alanı olarak kullanılacaktır dedi.
GAZİ MAHALLESİ TESİSİNİ YA TAMAMLAYIN YA DA SULTANGAZİ’YE DEVİR EDİN
Sözlerini sürdüren Mehmet Yiğit, imar planlarına göre Küçük Uğur Mumcu olarak bilinen bölgenin Sultangazi Kent Meydanı olduğunu, 2018 yılında karar çıktığını söyledi. İBB’nin bu bölgeye neden bir çivi çakmadığını sordu. Yiğit, Gazi Mahallesi’nde ki hizmet tesisi ve kapalı Pazar alanı projesi ile ilgili 08/12/2020 tarihinde başlayan ve 06/01/2025 tarihinde son yazı yazıldığını söyledi. Yiğit, 2022 yılında İBB’nin biz burayı tasfiye ettik inşaat yapmayacağız dediğini söyledi. Yiğit, İBB’nin “artık bu aşamada bizim bir sorumluluğumuz yok binanızı teslim alın” diye yazı gönderildiğini söyledi. Yiğit, İBB’ye 2024 tarihinde yazı yazıldığını mevcut hali ile belediyemize devir edin diye yazı yazdık ama teslim edilmedi. Yiğit protokol yapamaya da hazır olduklarını ama İBB’nin yanaşmadığını söyledi. Süreç hakkında bilgi veren Yiğit yazışmaları da CHP ile paylaşacaklarını, destek istediklerini, ya İBB’nin tamamlamasını ya da Sultangazi Belediyesi’ne devir etmesini beklediklerini ifade etti. Yiğit, 2023’ten bu yana yüzde 25 ücretle 50. Mahallesinde D caddesinde ve Cebeci Mahallesi S Caddesi’ndeki katlı otoparkı inşa ettiklerini söyledi.
CHP’li Onur Yıldırım söz alarak Yasin Bakırcı’ya teşekkür etti ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sadece söylediğini ancak Ak Parti’den kaç tane genç meclis üyesi çıktığını merak ettiğini söyledi. CHP’li Yıldırım Meclis Başkan Vekili Cemil Keskin’den de söz hakkı fırçası yedi.
CHP’li Hüseyin Kara otoparklar ile ilgili konuşmak istedi ancak söz hakkını kullanamadı.
CHP Grup Başkan Vekili Orhan Oban söz alarak CHP’li Kara’nın ada parsel birleştirilmesine yönelik cevap verilmediğini söyledi. Oban, MHP’li Mahmut Coşkun’un toplanma alanı isteğini de haklı ve manidar buldu. Oban, Afet ve Deprem Komisyonu talebinde bulundu. Oban, MHP’li Koçkesen’in de üst geçit alt geçit isteklerine destek vereceklerini ifade etti. Kent lokantaların da her gün açık olduğunu ifade etti. Oban sözlerinde gençlerin haksız hukuksuz Silivri Cezaevinde yattığını söyledi. Sözü bölünen Oban’ın sinirleri gerildi.
Ak Partili Yılmaz Durmuş 50. Mahallesi Üst Geçidi için söz aldı ve 2 buçuk yıl önce kamyonun damperinin çarpması ile hasar gören üst geçidin yıkıldığını söyledi. Durmuş, asansörün halen yapılmadığını ifade etti.
Ak Parti Grup Başkan Vekili Kemal Eyyüpoğlu da Oban’ın “gençler suçsuz Silivri’de yatıyor” demesi üzerine açıklama yaptı. Yargılama yapılacak diyen Eyyüpoğlu sürecin hukuk tarafından belirleneceğini ifade etti. Eyyüpoğlu, Sultangazi’de hiç kimsenin gezerken hapse atıldığını görmüyoruz dedi. Eyyüpoğlu gençlere verilen değeri anlatarak sözlerini tamamladı.
CHP KESİN HESAP ÖZETİ’NE HAYIR DEDİ
Gündem dışı konuşmalardan sonra Kesin Hesap Özeti için konuşma yapan CHP’li Meclis Üyesi Adem Yiğitdoğan Sultangazi Beledeyisi’ni eleştirdi. Yiğitdoğan konuşmasında özetle “Müdürlüklere ayrılan bütçelerden Kadın ve Aile Hizmet Müdürlüğü’ne ayrılan bütçenin düştüğü, Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün bütçesinin düştüğünü, Fen İşleri Müdürlüğü’nün bütçesinin az bir miktar arttığını, Kensel Dönüşüm Müdürlüğü’ne geçen seneye nazaran yüzde yüz bütçe ayrılmış ancak Özel Kalem Müdürlüğü’ne ayrılan bütçenin yarısına tekabül ediyor. Yapılan harcamaları doğru bulmuyoruz. Ret oyu kullanacağız.” dedi.
AK PARTİLİ ÇİÇEK KESİN HESABA HAYIR DİYEN CHP’Yİ ELEŞTİRDİ
Gündem maddesi için Belediye Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Meclis Üyesi Av. Fatih Sultan Mehmet Çiçek eleştirilere cevap verdi. Çiçek, Bakanlığın ayırdığı bir bütçenin olduğunu, bütçenin halkın yararına yönelik kullanıldığını, hizmetlerin arttığını söyledi. Çiçek, “Yapılmış bitmiş ve muhasebe hesabı olarak bir onaydır bu madde ve Yiğitdoğan’ın söylemleri ile alakası olmayan bir iştir bu. Bütçemiz emin ellerde, Sultangazi için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
-
FATİH MECLİSİ’NDE ÖNCE ÖPÜCÜK SONRA TARTIŞMA
-
CHP’Lİ ADEM YİĞİTDOĞAN GAZETECİLERİ UNUTMADI
-
CHP’Lİ ALİ ŞEKER YİNE ASILSIZ İDDİA İLE MECLİSİ MEŞGUL ETTİ
-
FETÖ VE SAHTE DİPLOMA İMASI YAPTI, ÇAKAL NAMUZSUZ DEDİ SONRA ÖZÜR DİLEDİ
-
FATİH BELEDİYESİ BORCUNA KARŞILIK SOKAK, SARNIÇ VE PARKI DEVİR ETTİ
-
FATİH MECLİSİ’NDE CAMİYE GİTME TARTIŞMASI ÇIKTI
HABER LİSTESİ
-
01
FATİH MECLİSİ’NDE ÖNCE ÖPÜCÜK SONRA TARTIŞMAHABER: ENGİN BELLİ Fatih Belediye Meclisi’nde ilginç bir tartışma yaşandı. Meclis Başkan Vekili Ahmet Küçük hac vazifesini yerine getirip görevine döndüğünde CHP’li Meclis Üyesi Recep Önem tarafından öpülerek karşılandı. Bu öpülme mecliste de dillendirildi hatta kürsüde söz hakkı kullanan Önem’e 1 dakikalık ek sürü verildi. Ancak öptüm öpüldüm denilerek başlanan dialog söz hakkında Fatih […] -
02
CHP’Lİ ADEM YİĞİTDOĞAN GAZETECİLERİ UNUTMADIHABER: ENGİN BELLİ Sultangazi Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ilk oturumu gerçekleştirildi. Oturumda söz alan CHP Grup Başkan Vekili Adem Yiğitdoğan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı için konuştu. Yiğitdoğan özgür basını savundu ve gazetecilerin tutuklanmamasını gözaltına alınmamasını diledi. Yiğitdoğan sansürün gazetecilerin özgürlüğünü kısıtladığını ifade etti. Oturumda ilk sözü CHP Meclis Üyesi Orhan Oban aldı. […] -
03
CHP’Lİ ALİ ŞEKER YİNE ASILSIZ İDDİA İLE MECLİSİ MEŞGUL ETTİHABER: ENGİN BELLİ CHP’li Sultangazi Belediyesi Meclis Üyesi Ali Şeker her ay asılsız bir iddia ile meclis gündemini meşgul ediyor. Sultangazi Belediyesi Meclisi’nin Haziran oturumunda Şeker asılsız ihbarı gündeme taşıdı. Kendisine gelen her ihbarı araştırmadan delillerini ortaya koymadan kaynak belirtmeden anonim şekilde duyduğu işittiği duyum aldığı her konuyu doğru kabul edip siyaseten havanda su […] -
04
FETÖ VE SAHTE DİPLOMA İMASI YAPTI, ÇAKAL NAMUZSUZ DEDİ SONRA ÖZÜR DİLEDİHABER: ENGİN BELLİ Sultangazi Belediye Meclisi’nde CHP’li Meclis Üyesi Ali Ekber Şeker kantarın topuzunu fena kaçırdı. Ak Partili Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Av Fatih Sultan Mehmet Çiçek’e konuşması sırasında müdahale eden CHP’li Meclis Üyesi Ali Ekber Şeker “senin diploman sorunlu, nasıl aldın açıkla diplomanı” diyerek sahte diploma imasında bulundu, “FETÖ” diyerek diplomanın […] -
05
FATİH BELEDİYESİ BORCUNA KARŞILIK SOKAK, SARNIÇ VE PARKI DEVİR ETTİHABER: ENGİN BELLİ Fatih Belediye Meclisi’nde Fatih Belediyesi’nin sahibi olduğu içerisinde tarihi sarnıç, parklar, sokaklar, oyun alanları, tarihi çeşmeler, sivil mimarlık örneği yapılar ve ortak kullanım alanlarının da bulunduğu, yaklaşık 4 bin m2’lık Fatih’in çeşitli mahallelerinde bulunan taşınmazlarının vergi borcuna karşılık Maliye Bakanlığı’nın oluru izni dahilinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İstanbul İl Müdürlüğü […]
























