13° Parçalı bulutlu
  • EURO
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be float, string given in /home2/u5973906/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 129
  • DOLAR
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be float, string given in /home2/u5973906/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 133

BÖYLE KÜLTÜR YERİN DİBİNE BATSIN

Manşet - 8 Ekim 2019 23:33 A A

 HABER: ENGİN BELLİ

 (Gazetede ilk paragraf 1. sayfa)

Sultangazililerin en büyük hayallerinden birisi olan “Her mahalleye bir Hizmet Tesisi ve Kapalı Pazar Alanı” projesi Sultangazi Belediye Meclisi’nde CHP’nin sözde muhalefeti ile karşılaştı. Uğur Mumcu Mahallesi’nde hayallerin gerçek olduğu, ilçe için büyük hizmet sayılan Kapalı Pazar Alanı’na karşı sokak pazarını savunan CHP’nin acemi Grup Başkan Vekili Mithat Çelik anlamsız konuşması ile adeta havanda su dövdü. Çelik, her Pazar kuruluşunda ambülansın, itfaiyenin sokaklardan geçemediğini unutmuş olacak ki sokak sakinlerinin evlerine girmekte dahi zorlandığı uygulamayı coşkuyla savundu. Pazar tahtası kiralayan, buralar bizim diyerek nara atan, rant peşinde koşan, ekmeğinin peşinde olan pazarcılara bıçakla saldıran küçük bir grubun avukatlığına soyunan Avukat Meclis Üyesi Çelik, konuşmasında gerçeklerden uzak, mantıkla izah edilemeyen cümleleri art arda sarf etti. Çelik hızını alamadı ve Osmanlı semt pazarlarından dem vurdu, her mevsim vatandaş için çile olan dahası pazarın kontrol ve denetiminin sağlandığı uygulama hakkında Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun’a “vazgeçin ya da erteleyin!” telkininde bulunmaktan da geri durmadı. Çelik konuşmasında özetle “Eğer Belediye bu uygulamadan vazgeçmeyecek ise en azından bütün sokak pazarlarının kapalı alana alınıncaya kadar bu uygulamanın ertelemesini önermekteyiz. Sokak pazarları Osmanlı’dan kalan bir kültürdür. Tarihsel geçmişleri de vardır. Bu kültürün korunmasını, karardan dönülmesini istiyoruz, Sultangazi’ye de yakışmadığını düşünüyoruz. Hep birlikte çözelim.” dedi. Çelik’e cevap gecikmedi. Meclis 1. Başkanı Av. Hasan Esat İlhan şaşkınlık içerisinde “Yıllardan beri biz burada siyaset yapıyoruz. Hayallerimizdi kapalı Pazar alanları ve insanların rahat bir ortamda Pazar alışverişi yapabilmesi. Milyon TL’leri bulan bir yatırım yapılmış, fakat bu hizmeti ciddi şekilde eleştiriyorsunuz. Bunu anlamak mümkün değil.” konuşmasını yaptı. Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ise acemi Meclis Üyesi Çelik’e tokat gibi yanıt verdi. Başkan Dursun geri adım atılmayacağını söyleyip çeteleşmeye dikkat çeken şu konuşmasını yaptı; “Pazarcılar Odası ile görüşmeler yapıldı. Her şey kuralına usulüne uygundur. Rahatsız olanlar Sultangazililer değil. Esnafın bir kısmı rahatsız oluyor.  Elimde bilgiler olduğu için söylüyorum. Yerini açmak için gelen ve onlara saldıranları da, o işi takip edenleri ve “buralar bizimdir” diyenleri de ve esnafımızı mağdur edenleri de biliyoruz. Bu işleri organize edenler aynı zamanda Pazarcılık yapıyor, 20 maliki dikkate alırsak geri kalan 258 pazarcının hakkı ne olacak?”. Meclis oturumunda tartışma sürerken biz Gazeteciler Osmanlı Kültürü denilerek boyalı laflar ile önümüze sunulan örnek sonrası “Böyle Kültür Yerin Dibine Batsın!” demekten kendimizi alamadık.

 

(Gazetede bu paragraftan sonra iç 4. ve 5. sayfa)

 

Sultangazi Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ilk oturumu olaylı geçti. Meclis’e 1. Başkan Vekili Av. Hasan Esat İlhan Başkanlık yaptı. Ak Parti Grubuna Kemal Eyyüpoğlu, CHP Grubuna Mithat Çelik Grup Başkan Vekilliği yaptı. MHP’li Üyeler Fatih Sayın ve Yaşar Koçyiğit, İYİ Partili Üyeler Kemal Karuç ve Enver Hamzaoğlu oturumda hazır bulundu. Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’da oturuma katılım sağladı. MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel ve CHP İlçe Başkanı Murat Poyraz izleyici sıralarından oturumu takip etti. Oturumda Stratejik Plan ve Bütçe olmak üzere 15 gündem maddesi ilgili komisyonlara havale edildi. Belediye Başkanı Dursun meclis salonuna girdiğinde tüm meclis üyelerini tek tek selamladıktan sonra grubunun yanında ki koltuğa oturdu.

 

Oturum başladıktan sonra CHP’li Mithat Çelik gündem dışı söz aldı. Her defasında “söz hakkımız ellerimizden alınıyor” diyen Çelik bu kez doya doya konuştu. 20 dakikanın üzerinde konuşan Çelik’e Hasan Esat İlhan cümlelerinizi tamamlayın mikrofonu kapatırız diyerek uyarıda bulundu.

 

CHP’Lİ ÇELİK BELEDİYE BAŞKANINDAN OTURDUĞU KOLTUĞA AYAR YAPILMASINI İSTEDİ

 

Oturumda gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Mithat Çelik sözlerine yıllardır rahatsızlık duyulmadan kullanılan koltuk ve mikrofonlar için Belediye Başkanından ayar isteyerek başladı. Çelik talebini özetle şu sözler ile dile getirdi; “Sayın Belediye Başkanını aramızda görmüşken söyleyelim, mikrofon burada koltuk burada arada baya mesafe var, belimiz gidecek, gerçekten baya sıkıntı var, bir ayarını yapalım, düzenleme talep etmiş olalım.”.

 

Sözlerini sürdüren Çelik konuşmasını deprem ve deprem güvenliğini konu edinerek sürdürdü. Çelik toplanma yeri olan yeşil alanların imara açıldığını iddia etti ve hiçbir şeyin yapılmadığını dile getirdi. Cumhuriyet Bayramı’nı da kutlayan Çelik, İstanbul’un işgalden kurtuluşunun yıldönümünü andı.

 

 

CHP’Lİ ÇELİK’TEN SOKAK PAZARLARI İÇİN AKILLARA DURGUNLUK VEREN TALEPLER

 

CHP’li Çelik sokak pazarları için müthiş bir konuşma yaptı. Sultangazililerin en büyük hayallerinden birisi olan “Her mahalleye bir Hizmet Tesisi ve Kapalı Pazar Alanı” projesi Sultangazi Belediye Meclisi’nde CHP’nin sözde muhalefeti ile karşılaştı. Uğur Mumcu Mahallesi’nde hayallerin gerçek olduğu, ilçe için büyük hizmet sayılan Kapalı Pazar Alanı’na karşı sokak pazarını savunan CHP’nin acemi Grup Başkan Vekili Mithat Çelik anlamsız konuşması ile adeta havanda su dövdü. Çelik, her Pazar kuruluşunda ambülansın, itfaiyenin sokaklardan geçemediğini unutmuş olacak ki sokak sakinlerinin evlerine girmekte dahi zorlandığı uygulamayı coşkuyla savundu. Pazar tahtası kiralayan, buralar bizim diyerek nara atan, rant peşinde koşan, ekmeğinin peşinde olan pazarcılara bıçakla saldıran küçük bir grubun avukatlığına soyunan Avukat Meclis Üyesi Çelik, konuşmasında gerçeklerden uzak, mantıkla izah edilemeyen cümleleri art arda sarf etti. Çelik hızını alamadı ve Osmanlı semt pazarlarından dem vurdu, her mevsim vatandaş için çile olan dahası pazarın kontrol ve denetiminin sağlandığı uygulama hakkında Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun’a “vazgeçin ya da erteleyin!” telkininde bulunmaktan da geri durmadı. Çelik konuşmasında özetle “Uğur Mumcu Mahallesi’nde ki sokakta kurulan Pazar kapalı alana taşınmıştır. Vatandaşın kapalı Pazar alanına ulaşması için servisler konulmuştur. Ancak Pazar çok büyüktü ve vatandaşların ihtiyacını görüyordu. Servis koymak çözüm değildir. Cami durağında oturan vatandaş buraya nasıl ulaşacaktır? Yaşlı, engelli vs olanlar nasıl ulaşacaktır. Akşam işinden gelen vatandaş Pazar alışverişini yapıp evine gidiyordu. Bu uygulama ile bu da bitmiş oldu. Büyük marketlere halkı yönlendiren bir uygulamadır. Daha önce kurulan Pazar alanlarından vatandaşlar şikâyetçidir. Pazarcıların kazancı düşmektedir. Yeni kurulan Kapalı Pazar alanının tezgâhların dağıtımında adaletsizlikler vardır. Hatta adam kayrıldığı bizlere iletilmiştir. Adil ve eşit olmayan bir ortam Belediye eliyle yaratılmıştır. Eğer Belediye bu uygulamadan vazgeçmeyecek ise en azından bütün sokak pazarlarının kapalı alana alınıncaya kadar bu uygulamayı ertelemesini önermekteyiz. Sokak pazarları Osmanlı’dan kalan bir kültürdür. Tarihsel geçmişleri de vardır. Bulundukları yerlere de katkı sunmaktadır. Bu kültürün korunmasını, karardan dönülmesini, Uğur Mumcu Mahallesi sakinleri ile hep birlikte çözüm temennisi sunuyoruz.” dedi. Çelik sokak pazarlarının kurulmasının ardından akşam saatlerinde ortalığın mezbelelik olduğunu, tüm temizliğin Belediye tarafından yapıldığını da aklından çıkartmış olacak ki kapalı alana karşıtlığını “Bir otoparka Sultangazi’nin en büyük pazarının sığdırılmasını doğru bulmuyoruz. Sultangazi’ye de yakışmadığını düşünüyoruz.” diyerek sonlandırdı.

 

Meclis oturumunu sürerken biz Gazeteciler Osmanlı Kültürü denilerek boyalı laflar ile önümüze sunulan örnek sonrası “Böyle Kültür Yerin Dibine Batsın!” demekten kendimizi alamadık.

CHP İLÇE BAŞKANLIĞI’NDAN GELEN BİLGİLERİ AKTARDI

 

Çelik ayrıca sözlerine Bütçe ve Stratejik Plan’ın taslaklarının kendilerine verilmediğini iddia etti ve eleştiri haklarının ellerinden alındığını söyledi. Çelik ayrıca CHP İlçe Başkanlığı tarafından kendilerine iletilen bilgileri aktardı ve “31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Belediyeden işten çıkartılan işçi var mıdır? Yasal hakları verilmiş midir?” diye bir dizi soru sordu. Çelik Zübeyde Hanım Mahallesi’ne gelmeyen doğal gaz hattını gündeme taşıdı. Engelliler için sağlık araçlarının azaltıldığını iddia etti. Çamlık ve Zübeyde Hanım Millet Bahçesine pankart asılarak İBB’ye ait olduğu vurgusu üzerine de konuşma yapan Çelik bunu siyasi ayıp olarak nitelendirdi. “İBB’yi kaybetmekten kaynaklandığını düşünmekteyiz.” söyleminde bulundu.

 

Belediye Başkanı Dursun’u Meclis’te gören Çelik’in belki de 6 aydır biriktiği konuları konuşmayı sürdürdü. Bu sırada Hasan Esat İlhan 15 dakika uyarısı ile birlikte mikrofonu kapatma uyarısı yaptı.

 

CHP’Lİ BAŞKAN POYRAZ OTURUMDA YERİNDEN KALKTI

 

Çelik yine CHP İlçe Başkanlığı tarafından kendilerine iletilen; 75. Yıl Mahallesi’nde İstiklal Caddesi 1260 sokakta olan istimlak edilen park olacak yere Şehit Ali Kaya isminin verilmesini, yine 75. Yıl Mahallesi’ne yapılacak olan parka Gazi Mahallesi’nin ilk Muhtarı olan Öztürk Yurtseven isminin verilmesini talep etti. Hasan Esat İlhan’ın isimleri tekrar edin uyarısı ile Çelik’in Öztürk Yurtseven ismini bilmediği ortaya çıktı. Bu sırada CHP Grup ve İlçe Başkanı Murat Poyraz yerinden kalktı ve meclis grubunun yanına giderek uyarıda bulundu.

 

Bunların dışında CHP’li Erol Odabaş İsmetpaşa Caddesi’nde dikilecek olan aydınlatma direklerinin diğer caddelerde de dikilmesini istedi. CHP’li Belgin Poyraz da Gazi Mahallesi’nde boşandığı eşi tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan kadının belediye yetkilileri tarafından ziyaret edilmeyişini gündeme taşıdı. CHP’li Fahrettin Yürek’te Sultangazispor Tesislerinin mühürlenmesine dair soru yöneltti.

 

CHP’Lİ ÇELİK’İN ANLAMSIZ KONUŞMASINA TOKAT GİBİ YANITLAR

 

CHP’li Çelik’in mantıklı eleştirilerini not alan Ak Parti Grubu, sokak pazarı konusunda ise açtı ağzını yumdu gözünü. Meclis 1. Başkanı Av. Hasan Esat İlhan şaşkınlık içerisinde “Yıllardan beri biz burada siyaset yapıyoruz. Hayallerimizdi kapalı Pazar alanları ve insanların rahat bir ortamda Pazar alışverişi yapabilmesi. Milyon TL’leri bulan bir yatırım yapılmış, fakat bu hizmeti ciddi şekilde eleştiriyorsunuz. Bunu anlamak mümkün değil.” konuşmasını yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit’te teknik bilgi verdi ve mağduriyetin olmadığını söyleyerek “Uğur Mumcu Mahallesine ait Pazar alanında 1460 tahta vardır, 278 esnaf ile görüştük, açıkta kimse bulunmamaktadır.” dedi.

İBB’NİN AYIBINI SULTANGAZİ BELEDİYESİ NİÇİN ÜSTLENSİN?

 

İBB’nin yetki ve sorumluluğunda bulunan Sultangazi’de ki parklar harap durumda. Bu konu CHP’li Çelik tarafından meclis oturumunda gündeme taşınacak zannedilirken Çelik havanda su dövmeyi ve siyasi show yapmayı sürdürdü. Güvenlikleri çekilmiş, temizlik görevlileri iş bırakmış olan parklar adeta metruk halde. Bu durumdan dolayı vatandaşlar Sultangazi Belediyesi’ni sorumlu tutuyordu ki Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun akılcı bir çözüm ile sorumluluğun ihmalin İBB’de olduğunu vurgulayan pankart ve afişleri park girişlerine astırdı. Yerinde ve doğru bir uygulama CHP’nin hedefindeydi. Tüm bunlara ve diğer iddialara Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun tokat gibi yanıtlar verdi. Başkan Dursun konuşmasında özetle şunları söyledi; “Kayırmacılık dendiği zaman pazarcılar böyle diyor, vatandaş şöyle diyor demek töhmet altında bırakıyor bizleri. Somut bir bilgi verirseniz ben gereğini yaparım. Sultangazispor Kulübü Başkanı Fırat Karabalık ile görüşüyoruz. Fırat Bey diyor ki ‘ben tesislerin kim tarafından kullanıldığını bilmiyorum.’ Birisi birisine tahsis etmiş. Kime kiralanmış bilmiyoruz. Nasıl yapılıyor bilmiyoruz. Ciddi borç birikmiş. Kamuyu düşünüyoruz. İhtar gönderdik ve işlem yapılacak. Belediyemizin tahsis ettiği yeri bedel ödemiyorsa geri iade edecek. Sahip çıksınlar. Yeniden Sultangazispor Kulübüne vereceğiz. Emanet veriyoruz hakkıyla taşıyın. Sultangazi halkının emanetidir. Ben kimin kullandığını bilmiyorum ne yapıyorsanız yapın demeyecek kimse. Pankart meselesine gelince, geçmişte iyi ise iyi olarak devam etsin. Zübeyde Hanım parkı için ciddi bir yatırım yapılmış. BELTUR’a ait ama çatısı dahi sökülmüş. İBB’nin alanı diye vazgeçemem. Bize bu soruyu soruyorsunuz. Bakım ve işletmesi İBB’ye aittir. Sizde lütfen takip edin. Binada tadilat yetkim yok ki yapayım. Sizde yardımcı olun. CHP grubu olarak beraber çalışalım. Bu park İBB işletmesindedir. İlçe belediyesi olarak çözüm merkeziyiz. Zübeyde Hanım parkı bakımsız ve atıl durumdadır. Güvenlikler çekildi. Temizlik görevlileri çekildi. Bize sorumluluk atfedildiği için bunu yapmak zorundayız. Sorumluluğun bizde olmadığını göstermek zorundayız. Vatandaş soruyor.

Başkan Dursun, Çelik’in ‘biz de pankart hazırlarız’ tehdidine de kayıtsız kalmadı. Dursun sözlerini şöyle sürdürdü; “Siz Sultangazi Belediye Başkanı değilsiniz ki. Sultangazi halkı bize yetki verdi. Bu sorumluluğun belediyemizde olmadığını söylemeyelim mi? Biz eğer yanlış yapıyorsak vatandaş bunun cezasını 5 yıl sonra keser bizlere. Bizim yetkimizde olmayan yerlerin hesabını bize sormasın vatandaşımız. İBB bürokrasisi CHP bürokrasisidir. Geçmişte sorun var dediğimiz çözülürdü. Birlikte gayret edelim. Biz daha iyisini yapacağız diye geldiniz.”.

 

Bu sözlere de sataşma CHP’li Belgin Poyraz’dan geldi ve “İBB’de zamanında istifalar yapılmadığı için, atamalar yapılmadığı için bir takım bürokratik sorunlar yaşanabiliyor.” dedi.

 

Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ise acemi Meclis Üyesi Çelik’in Sokak Pazarı sözlerine tokat gibi yanıt verdi. Başkan Dursun geri adım atılmayacağını söyleyip çeteleşmeye dikkat çeken şu konuşmasını yaptı; “Pazarcılar Odası ile görüşmeler yapıldı. Her şey kuralına usulüne uygundur. Rahatsız olanlar Sultangazililer değil. Esnafın bir kısmı rahatsız oluyor.  Elimde bilgiler olduğu için söylüyorum. Yerini açmak için gelen ve onlara saldıranları da, o işi takip edenleri ve “buralar bizimdir” diyenleri de ve esnafımızı mağdur edenleri de biliyoruz. Bu işleri organize edenler aynı zamanda Pazarcılık yapıyor, 20 maliki dikkate alırsak geri kalan 258 pazarcının hakkı ne olacak?”.

 

AK PARTİLİ EYYÜPOĞLU “İMAMOĞLU’NUN KAÇAK AVM’Sİ VAR!” DEDİ

 

Oturumda Ak Parti Grup Başkan Vekili Kemal Eyyüpoğlu’da söz alarak hem CHP’nin iddialarına yanıt verdi hem de deprem toplanma alanı konusunda İmamoğlu’nun kaçak AVM’si olduğunu söyleyip CHP’li Belediyelerin İmamoğlu’nu yalanladığını dile getirdi. Eyyüpoğlu bir dizi anma yaptıktan sonra özetle şunları söyledi; “Deprem toplanma alanları ile ilgili hiçbir kanun ya da uygulama yoktur. Eski tarihlerde şahıslara ait tüm boş alanların Valilikler tarafından belirtilmesi gündemdeydi. Şimdi ise şehir parklarımız, millet bahçelerimiz, meydanlarımız ve stadyumlarımız var. İBB Başkanı İmamoğlu deprem toplanma alanları ile ilgili olur olmaz makamına yakışmayan açıklamalar yapmaktadır. İmamoğlu’nun Beylikdüzü Büyükşehir Mahallesi’nde 740 ada 9 numaralı parsel üzerine kaçak AVM yaparak geçmişti Valiliğin deprem toplanma alanı AVM’ye çevirmiştir. AVM’nin sahibi de kendisidir. Ayrıca 77 toplanma alanı var demiştir İmamoğlu. Bakırköy ve Kartal Belediyesi ise İmamoğlu’nu yalanlamıştır. Bakırköy Belediyesi 50 alan, Kartal Belediyesi ise 60 alanın olduğunu söylemiştir. Kendi söylediğini kendi belediyeleri yalanlamıştır. Hal böyle iken bu gerçekleri de görmek lazım. Kamu binaları, köprü ve kavşaklara kadar depreme dayanıklı hale getirilmiştir. 2002 yılına kadar Türkiye’de deprem analizi nedir bilinmezdi. Ak Parti döneminde yapıldı. 5.8’lik depremin sonrasında kamu binaları incelenmiştir. 3411 ihbar bulunmuştur. İncelemeler yapılmıştır. Sultangazi’de ise İstiklal İlköğretim Okulu hasarlıdır. Okul kapanmıştır ve gerekli çalışmalar sonrası açılacaktır.”.

Sözlerine İmamoğlu’na çatarak devam eden Eyyüpoğlu, deprem koordinasyon toplantısına katılmayan İmamoğlu’na eleştiri sunmayı devam etti. CHP Grubu İmamoğlu eleştirileri nedeniyle Eyyüpoğlu’nu protesto etti, sıralara vurarak sözlerine son vermesini istedi.

 

Eyyüpoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Cemevlerine otobüs verilmiyor deniliyordu, liste elimizde defalarca araç tahsis edilmiştir. Nevşehir’e defaatle gidişler olmuştur. Engelliler konusunda bizim araçlarında eksiklik yoktur. İBB’de eksiklik varsa araştırırız.”

 

 

 

ÇELİK’İN TÜM İDDİALARINA MANTIKLI VE NET CEVAPLAR VERİLDİ

 

CHP’li Çelik’in tam iddialarına Ak Parti Grubundan mantıklı ve net cevaplar geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit doğalgaz hattı iddialarına “Doğalgaz için çalışmaları biz başlattık. İGDAŞ sorumluluk alarak hat döşedi. Planda yol olmayan yerlere hat çekilmez. Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne yazı yazdık. Muvafakat gelirse takip ediyoruz gereği yapılacak.” dedi.

 

SÖZ HAKKI İSTEMEDİLER, ATIŞTILAR VE SATAŞTILAR

 

Meclis’te ciddi konular konuşulurken kimi zaman çiğ davranışlar da sergilendi. Meclis Başkanı İlhan’dan söz hakkı istemeden Meclis Üyeleri birbirlerinin konuşmasına müdahale etti. Hasan Esat İlhan söz istemeden konuşmaya müdahale eden ve Çelik’i savunmaya çalışan CHP’li Yarcan Tan’ı çok sert bir dille uyardı. Oturumda söz alan CHP’li Zeki Görer özetle “Ekrem Başkan ile başladılar Ekrem Başkan ile bitiriyorlar. Beylikdüzü’nden bahsettiniz, Cumhurbaşkanının da dediği gibi İstanbul’a ihanet ettik dediniz, aslında işin özeti bu. Partizan davrandınız. Adam kayırmacılığa bakarsan AKP’de vücut bulmuştur. Sultangazi’de halka karşı siyaset yapıyorsunuz. Halk ile istişare yapmadan karar alıyorsunuz. Bunu hatırlatıyoruz.” dedi ama Başkan İlhan yine üslup konusunda CHP’li Görer’i uyardı. Bu sırada Ak Partili Nilgün Koca yaşlılar için konuşma gerçekleştirdi. Ak Partili Av. Fatih Sultan Mehmet Çiçek’in CHP Grubu üyeleri konuşurken müdahaleleri de CHP’liler tarafından tepkiyle karşılandı. Partili Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen de CHP’li Belgin Poyraz’ı kınadı, iyi araştırma yapmadan konuşmaması gerektiğini söyledi. “Kadınlar için birçok proje yapacağız yapıyoruz.” diye sözlerini sürdüren Öztürkmen, “olay nerede biz oradayız siyaseti ile bir yere varılmaz. Kadın erkek olarak bir ayrım yapmadan insan olarak bakalım. Biz vatandaşımızın her zaman yanındayız ama bunları duyurmuyoruz.” dedi. MHP’li Yaşar Koçyiğit deprem ile İsmetpaşa ve 50. Yıl Mahallerinde ki riskli binalara dikkat çekti. Koçyiğit ayrıca Cebeci Köyü Cami ve Kuran Kursu, okul ve kafeteryalar hakkında deprem incelemesi yapılmasını, bilinçlendirme propagandası yapılmasını talep etti. MHP’li Fatih Sayın ise 1980 yılında şehit olan ülkücüleri andı. CHP’li Çelik gündem maddelerine geçilmeden yine söz aldı ve “Diğer Ak Partili Belediyelerin önüne de oturma eylemine davet ediyoruz. Kendi partilerinden çıkartılan işçileri de görün. Deprem ile ilgili her şey güllük gülistanlık değil. Herkes sokaktaydı. Herkes kendi canının derdine düştü. Hikâye anlatmaya gerek yok. Halk Ekmek ile zam yapılmadı. Normal ekmeğe değil ambalajlı ürünlere zam yapılmıştır. İBB canlı yayınından rahatsız oluyorsunuz. Gelin burada da yapılım. AVM’ler ile ilgili söyledikleriniz gidin İBB’de Ekrem Bey’e sorun cevaplasın. Pazarcı esnafı rahatsızdır. Geziler için Edirne ve Çanakkaleye gidiliyor, Sivas’a Ankara’ya niçin gitmiyoruz?” dedi. Çelik ayrıca Belediye Başkanı Dursun’dan randevu talep edip makamda görüşme isteğini oturumda iletti. İstek Dursun tarafından kabul gördü.

YAPILAN SİYASET, SONUÇ NEZAKET

 

Bunca müzakere sonrası 15 gündem maddesi üyelerin oyları ile ilgili komisyonlara sevk edildi. 2 saat süren Meclis Oturumu sonrası üyeler güle oynaya Meclis salonundan çıktı. Bu da tüm oturum boyunca yapılanların sadece siyasetten ibaret olduğunu bizlere göstermiş oldu.

 

     

 

 

Manşet - 23:33 A A
BENZER HABERLER

HABER LİSTESİ

  • 01
    SULTANGAZİ’DE İLK MECLİS HEYECANI YAŞANDI
    HABER: ENGİN BELLİ   Sultangazi Belediye Meclisi’nin 2024 mahalli idareler seçimleri sonrası ilk oturumu gerçekleştirildi. Oturuma Meclis Başkanı olarak katılan Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun başkanlık yaptı. Oturum saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile açıldı. Başkan Dursun açılış konuşmasında CHP’lilerin Sultangazi’ye hizmet noktasında İBB nezdinde katkılarını beklediklerini söyledi. Oturumda söz alan CHP Grup Başkan […]
  • 02
    SULTANGAZİ’DE YENİ DÖNEM RESMEN BAŞLADI
    HABER: ENGİN BELLİ   31 Mart Yerel Seçimleri sonrası teşekkül eden Sultangazi Belediye Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Oturuma yeni dönemde Sultangazi’ye vizyon projeleri ile çağ atlatacak olan Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun Başkanlık yaptı. Başkan Dursun oturumda yaptığı konuşmada tüm siyasi partilere teşekkür etti ve CHP Grubunun da Sultangazi’ye hizmet noktasında İBB’de gayret göstermesini istedi. […]
  • 03
    ESNAFA ZULÜM YAPMAYIN YETER ARTIK!
    GAZETECİ ENGİN BELLİ’NİN KALEMİNDEN   Sultangazi’de gün geçmiyor ki adi bir olay yaşanmasın. Vatandaşlar evlerine giren hırsızlardan, yolda yürürken telefonlarını kapkaç yapan kapkaççılardan, otomobillerini çalan soysuzlardan, otomobilleri soyulurken elleri cebinde izleyip bir şey yapmayan bekçilerden, çocuklarına uyuşturucu satan torbacılardan, kendilerini parklarda rahatsız eden pisliklerden, haraç için dükkânlarını kurşunlayan çetelerden ve ocaklarını söndüren kumarhanelerden artık yaka […]
  • 04
    İYİ BAŞKAN ADAYI HÜSEYİN ÖNDEŞ’TEN EMEKLİ ASTSUBAYLARA DESTEK
    HABER: ENGİN BELLİ   Emekli Astsubaylar azlık hakları ve tazminat istekleri için İstanbul Maltepe’de miting düzenledi. Haklarında iyileştirme ve çözümsüz sorunlarına çözüm arayan Emekli Astsubaylar sloganlar attı ve hükümeti protesto etti.   Emekli Astsubayları kendisi de Genel Kurmay Başkanlığı’ndan emekli olan devlet memuru İYİ Parti Sultangazi Belediye Başkan Adayı Hüseyin Öndeş yalnız bırakmadı. İYİ Parti […]
  • 05
    İYİ BAŞKAN ADAYI HÜSEYİN ÖNDEŞ’E HALK DESTEĞİ BÜYÜK
    HABER: ENGİN BELLİ   Yaklaşan Yerel Seçimler öncesi siyasi çalışmalarına hız veren İYİ Parti Sultangazi Belediye Başkan Adayı Hüseyin Öndeş 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Meydanı’nda İYİ Parti Seçim Standında vatandaşla buluştu.   İYİ Parti Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Karuç, Meclis Üyesi Adayları ve İlçe Yöneticilerinin de yanında bulunduğu İYİ Başkan Adayı Hüseyin Öndeş’e vatandaşın […]