12° Parçalı bulutlu
  • EURO
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be float, string given in /home2/u5973906/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 129
  • DOLAR
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be float, string given in /home2/u5973906/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 133

BEYAZ GÜVERCİN UÇURDU PROJELERİNİ ANLATTI

Genel - 28 Ekim 2018 20:38 A A

HABER: ENGİN BELLİ

 

Türkiye Siyaset Arenası gözünü Mahalli İdareler Seçimlerine dikti. 31 Mart 2019’da yapılması kesinleşen Yerel Seçimler için İl ve İlçe Belediye Başkan Aday Adayları ortaya çıkmaya başladı. Art arda gelen “Bende Varım” açıklamalarına bugün bir yenisi daha eklendi. Beşiktaş’ın Tecrübeli Siyaset İnsanı Mehmet Arslan göz dolduran bir açıklama ile partisi CHP’den Beşiktaş Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu ilan etti.

 

Güler Yüzü, Kararlı ve Tevazu sahibi Kıdemli Siyaset İnsanı Mehmet Arslan; “Daha mutlu bir Beşiktaş idealimizdir, ben değil biz olacağız, İBB’nin sekteye uğrattığı projeleri kararlılık ile tamamlayacağız, partim adına ön seçim talebimiz vardır ve Aday olmamız durumunda Beşiktaş’ın Beşiktaşlının yüzü gülecektir.” dedi. Projeleri ile göz dolduran Başkan Aday Adayı Arslan, seçilmesi durumunda ise Belediye Başkanlığı Maaşını Kız Çocuklarını okutmak için Burs olarak dağıtacağını sözünü verdi.

 

CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı önünde gerçekleştirilen miting havasında ki Aday Adaylığı açıklamasına Mehmet Arslan, eşi Döndü, çocukları Aleyna ve Eray ile katıldı. CHP Beşiktaş İlçe Başkan V. Burak Tanışık, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve Mensupları da Arslan’a eşlik etti. Arslan’ı Mahalle Muhtarları, Meclis Üyeleri, CHP İl ve İlçe Yöneticilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişilik CHP Neferi ve vatandaşlar takip etti. Arslan’ın konuşması sık sık alkışlar ve destek sloganları ile kesildi.

 

CHP’nin mitingini andıran açıklamada ilk sözü CHP Beşiktaş İlçe Başkan V. Burak Tanışık aldı ve “Mehmet Arslan ilçemiz için 14 Aday Adayımızdan biridir. Aday Adaylarımız arasında proje yarışı yaşanacaktır. Birlik ve Beraberlik içerisinde bir çalışma yaşanacaktır.” dedi.

 

Başkan V. Tanışık’tan sonra kürsüden konuşma yapan CHP Beşiktaş Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Arslan sözlerine Tunceli’de donarak hayatını kaybeden Şehit Askerler için rahmet dileklerini sunarak başladı.

Beşiktaş’a dair ideallerini ve projelerini anlatan Mehmet Arslan’ın konuşması şu şekilde teşekkül etti:

 

Kalbi ve Yüreği bizimle atan tüm yol arkadaşlarıma selam ederim. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıl dönümünde sizlerin huzurunda olmak ayrı bir gurur ve şeref veriyor şahsıma. 100. Yılında hep birlikte daha coşkulu meydanlara sığmayarak kutlayacağız. 14 Aday Adayımız var ilçemiz için. Sözünü veriyorum ki partim aday gösterir ise ve milletim takdir eder ise 29 Ekim’de coşkumuzu en üst seviyeye taşıyacağız. Çünkü Beşiktaş Cumhuriyetin kalesidir, İstanbul’un en gözde ilçesidir. Beşiktaşlılara da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla kutlamak yakışır.

 

KİM BİR TUĞLA KOYACAK İSE O ADAY OLSUN

 

31 Mart 2019 yılında Mahalli İdareler Seçimi yaşayacağız. Tüm siyasi partilere ve adaylarına şimdiden başarılar diliyorum. Kim kazanır ise kazansın Milletimize kim daha iyi hizmet edecek ise halkımız onu seçsin. Beşiktaş’ımıza kim bir tuğla koyar ise başımızın üzerinde yeri vardır. Özellikle Barış, Sevgi ve Mutluluk içerisinde geçmesini istiyorum. Beni tanıyan tanımayan herkese yürekten teşekkür ediyorum.

 

Beşiktaş’ta doğmuş, büyümüş, ticaret yapmış, okumuş, sevdası Beşiktaş olan bir kardeşiniz olarak 2001 yılından bu yana CHP içerisinde görev yaptım. Gençlik Kollarından tutun Belediye Meclis Üyeliğine kadar görev yaptım. Partimizin her kademesinde hizmet verdim. Seçim de kazandım seçim de kaybettim. Partimizle üzülen sevinen oldum. Ama küsmedim. Kopmadım bir yere gitmedim. Partimiz bizim büyük ailemizdir. Bildiğiniz üzere 2016-2018 yılları arasında İl Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttüm. Şu an huzurunuza çıkarken 20 yıllık bir emek ile Belediye Başkan Aday Adayı olduğumu ilan ederim. Tepeden inme karar verip gelmedik örgütümüzün içinden geldik ve ekibimiz ile karar verip bu yola çıktık. Yolumuz kutlu yolumuz mutlu yolumuz CHP’nin Sosyal Belediyecilik hizmet yoludur.

 

BEŞİKTAŞ’TA İZİMİZ SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ VAR

 

İlçemizde 23 mahallemiz 890 sokağımız 40 caddedemiz var. Bunun dışında 320 sitemiz, 11 koru ve konağımız, 36 camimiz, 1 cemevimiz, 6 kilise, 2 sinegog ve 53 okulumuz dahası 9 üniversitemiz vardır. İnanın tüm bu saydığım sokak cami kilise okul olmak üzere her yerde ayak izim emeğim ve gidip görmüşlüğüm vardır. Beşiktaş’a hizmet etmek bizim için şereftir. Gerçek bir Beşiktaşlı olarak karşınızda duruyorum.

 

Örgütümüz, Halkımız neredeyse biz oradayız. Acı tatlı tüm günlerinde yanlarındaydık. Biz bugün için değil yarın için de halkın arasındaydık. İl Başkan Yardımcılığı görevim sonlandığında bitti demedim yeniden başladı dedim. Partimin Beşiktaş’ta iktidarının daha da sağlamlaşması için elimden geleni yaptım, yapıyorum ve yapacağım.

 

BEN DEĞİL BİZ OLACAĞIZ

 

Ortak akıl ile Bir Olacağız, İri Olacağız, Diri Olacağız. Biz çıktığımız kutlu yolda tüm Aday Adayı arkadaşlarımız amacımız Beşiktaş olacaktır. Beşiktaş’ta evlerine girdiklerinde daha mutlu olacaklar. Beşiktaş’ta son yıllarda esnaf arkadaşlarımız sıkıntılar yaşadı. Bu sorunları birlikte çözeceğiz. Beşiktaş’ımızın en büyük sıkıntısı otoparktır. Bu sorun ile arkadaşlarımız uğraşıyorlar. Ruhsat ve Proje harçlarından kaldıracağız. Yurtlar için ise en büyük hedefimiz budur. Özel Yurtlar ve Belediye kontrolünde 5 bin kişilik Kız Öğrenci yurduda kuracağız. Beşiktaş’ı Depreme de hazırlayacağız.

 

KIZ ÇOCUKLARINA BURS VAAT ETTİ

 

Eğer Belediye Başkanı olur isem, bir hayalim ve bir idealim var. 60 ay boyunca hak ettiğim Belediye Başkanlığı maaşımı kız öğrencilerimize burs olarak vereceğim. Bu benim en büyük idealimdir. 5 kuruş almayacağım.

 

PROJELERİNİ ANLATTI VE TAM NOT ALDI

 

Kültür Sanat kenti olmak için de elimizden geleni yapacağız. Beşiktaş’ı meydanlara kavuşturacağız. Beşiktaş Meydan Projesi vardır. İBB buna müsaade etmedi. 1 çivi çakmadı çaktırmadı. Ancak Beşiktaşlılar için bu elzemdir. Bu proje yapılacak. 23 Mahallemizi de Meydanlara kavuşturacağız. Boyutları küçük olabilir ama meydanları olacaktır. Aile hukukumuzu yeniden yeşertmeliyiz. Komşu ilişkileri kurulacak. Mahalle Meydanlarında kafeteryalar kurulacak ve aile hukuku güçlenecek. Herkes eşini çocuğuna alıp gelecek bu mekânlara. Ekonomik Krizden etkilenmemek elde değil. Ancak şunu vaat edebilirim ki tüketim bütçesi değil üretim bütçesi yapacağız. Borçsuz bir bütçe devir edeceğiz.

 

ÖN SEÇİM TALEBİNDE BULUNDU

 

Bizim talebimiz şu dur ki ön seçim olsun. Diğer Aday Adayı arkadaşlarında talebi budur. Partimiz de bunu uygun görürse Beşiktaş’ta seçim satında rekor kıracağız. Şimdiden söz veriyorum Beşiktaş’ta CHP yeniden daha güçlü bir zafer kazanacaktır.

 

Başkan Aday Adayı Arslan konuşmasından sonra meydanı dolduran kalabalıkla fotoğraf çektirdi. Arslan’a destek büyük oldu ve CHP Neferlerinden tam not almayı başardı.

MEHMET ARSLAN KİMDİR ?

 

Beşiktaş’ın tanınan ve sevilen iş insanı. Uzun yıllardır Beşiktaş ilçesinde ikamet ediyor. İnşaat şirketi sahibidir.  İyi bir aile babası, sevilen bir iş insanı, yaptığı işlerden başarı ile söz ediliyor ve takdir ediliyor.

Sosyal bir kişilik ve insanların iyi ve kötü günlerinde hep yanında olan birisidir. Beşiktaş Cemevi kurucu başkanıdır. Alevi camiasının ve Beşiktaş’taki diğer dinlerden yaşayanların sevip saydığı birisi. İlçedeki bütün muhtarların desteğini alan bir aday.  Sivil Toplum Örgütleri; Kızılay, Yeşilay, ADD ve Şehit Aileleri derneklerine üyedir. Bölgedeki kanaat önderleri ve diğer partilerin yöneticileri ile ilişkileri çok güçlü. Diğer parti seçmenlerinden rahatlıkla oy alabilir. Partinin oyunu artırır. Genç, dinamik, konusunda uzman ve iyi bir Cumhuriyet Halk Partilidir. Partinin bütün kademelerinde; Gençlik kollarından başlayarak, İlçe yöneticiliği, belediye meclis üyeliği, ilçe, il ve kurultay delegesi ve İstanbul İl Başkan Yardımcılığı yapmıştır.  10 yıl Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği  ve yerel yöneticilik yaptığından dolayı; Belediye uygulamalarına ve mevzuata hakimdir. Beşiktaş’ı sorunları ile sokak sokak bilen ve çözüm odaklı başarılar hedefleyen birisidir. Üyelerle bir eğilim veya ön seçimde ilk üçe rahatlıkla girebilir. Anketlerde de ismi öne çıkıyor. Maddi olarak da seçimi tek başına götürecek olanak ve güce sahiptir.

Parti kendi öz evlatlarını, partisine hizmet etmiş, itibarını kaybetmemiş, parti tabanında karşılığı olan değerlerine sahip çıkmalıdır. Beşiktaş’ta partide birlik ve beraberlik için Mehmet Arslan doğru bir tercihtir.

 

1975 yılında Sivas’ta doğdu. Lise eğitimini Beyoğlu Fındıklı Lisesi’nde tamamlamıştır.

Siyasi faaliyetlerine Cumhuriyet Halk Partisi Beşiktaş İlçe Gençlik Kolu ile başlamıştır. Uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde çeşitli alanlarda görev almıştır.

2001-2003 yılları arasında CHP Beşiktaş İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2004-2013 yılları arasında Beşiktaş Belediye Meclis Üyeliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yapmıştır. Çeşitli dönemlerde il delegeliği ve kurultay delegeliği yapmıştır.

2007 yılında Beşiktaş Cem Evi’nin temellerini atmış ve kurucu başkanlık görevini 2016 yılına kadar devam ettirmiştir.

2015 yılında CHP İstanbul 2. Bölge’den milletvekili aday adayı olmuştur.

Dikilitaş Spor Kulübü yöneticiliği yapmakta olan Arslan, Fenerbahçe Spor Kulübü’ne de üyedir. Sivil Toplum Örgütleri; Kızılay, Yeşilay, ADD ve Şehit Aileleri derneklerine üyedir. Geçmiş dönemlerde Sivas Akıncılar Aziz Köyü Dernek Başkanlığı ve Sivas Vadi Federasyonu yöneticiliği yapmıştır. Mehmet Arslan, İnşaat müteahhitliği ve gayrimenkul işi ile uğraşmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Genel - 20:38 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.

HABER LİSTESİ

  • 01
    SULTANGAZİ’DE İLK MECLİS HEYECANI YAŞANDI
    HABER: ENGİN BELLİ   Sultangazi Belediye Meclisi’nin 2024 mahalli idareler seçimleri sonrası ilk oturumu gerçekleştirildi. Oturuma Meclis Başkanı olarak katılan Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun başkanlık yaptı. Oturum saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile açıldı. Başkan Dursun açılış konuşmasında CHP’lilerin Sultangazi’ye hizmet noktasında İBB nezdinde katkılarını beklediklerini söyledi. Oturumda söz alan CHP Grup Başkan […]
  • 02
    SULTANGAZİ’DE YENİ DÖNEM RESMEN BAŞLADI
    HABER: ENGİN BELLİ   31 Mart Yerel Seçimleri sonrası teşekkül eden Sultangazi Belediye Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Oturuma yeni dönemde Sultangazi’ye vizyon projeleri ile çağ atlatacak olan Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun Başkanlık yaptı. Başkan Dursun oturumda yaptığı konuşmada tüm siyasi partilere teşekkür etti ve CHP Grubunun da Sultangazi’ye hizmet noktasında İBB’de gayret göstermesini istedi. […]
  • 03
    ESNAFA ZULÜM YAPMAYIN YETER ARTIK!
    GAZETECİ ENGİN BELLİ’NİN KALEMİNDEN   Sultangazi’de gün geçmiyor ki adi bir olay yaşanmasın. Vatandaşlar evlerine giren hırsızlardan, yolda yürürken telefonlarını kapkaç yapan kapkaççılardan, otomobillerini çalan soysuzlardan, otomobilleri soyulurken elleri cebinde izleyip bir şey yapmayan bekçilerden, çocuklarına uyuşturucu satan torbacılardan, kendilerini parklarda rahatsız eden pisliklerden, haraç için dükkânlarını kurşunlayan çetelerden ve ocaklarını söndüren kumarhanelerden artık yaka […]
  • 04
    İYİ BAŞKAN ADAYI HÜSEYİN ÖNDEŞ’TEN EMEKLİ ASTSUBAYLARA DESTEK
    HABER: ENGİN BELLİ   Emekli Astsubaylar azlık hakları ve tazminat istekleri için İstanbul Maltepe’de miting düzenledi. Haklarında iyileştirme ve çözümsüz sorunlarına çözüm arayan Emekli Astsubaylar sloganlar attı ve hükümeti protesto etti.   Emekli Astsubayları kendisi de Genel Kurmay Başkanlığı’ndan emekli olan devlet memuru İYİ Parti Sultangazi Belediye Başkan Adayı Hüseyin Öndeş yalnız bırakmadı. İYİ Parti […]
  • 05
    İYİ BAŞKAN ADAYI HÜSEYİN ÖNDEŞ’E HALK DESTEĞİ BÜYÜK
    HABER: ENGİN BELLİ   Yaklaşan Yerel Seçimler öncesi siyasi çalışmalarına hız veren İYİ Parti Sultangazi Belediye Başkan Adayı Hüseyin Öndeş 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Meydanı’nda İYİ Parti Seçim Standında vatandaşla buluştu.   İYİ Parti Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Karuç, Meclis Üyesi Adayları ve İlçe Yöneticilerinin de yanında bulunduğu İYİ Başkan Adayı Hüseyin Öndeş’e vatandaşın […]