ŞIP ŞAK MECLİS 3 BUÇUK DAKİKA SÜRDÜ !..
HABER: ENGİN BELLİ
Fatih Belediye Meclisi gün geçmiyor ki trajikomik bir haberimize konu olmasın. 57 Mahallesi ile İstanbul’un kalbi sayılan Fatih’in Belediye Meclisi şu günlerde şıp şak yapılıyor. Yüzlerce sorunu bulunan İlçede oturumlar bazen tek bazen ise 3 gündem maddesi ile toplanıyor. Oturumlar ortalama 5-10 dakika sürüyor. Oturumların en kısası ise geçtiğimiz pazartesi gerçekleşti ve 3 buçuk dakikada sona erdi. Gazetecilerden adeta kaçırılan oturumlarda Meclis Üyeleri kişi başına 98 TL huzur hakkını cebe attı. 37 Meclis Üyesinin bulunduğunu düşürür isek, kamu yararına bu konuyu haberleştirmek ise biz Gazetecilere düştü.
Fatih Belediye Meclisi’nin Ekim ayı Bütçe Oturumları devam ediyor. Ama ne Bütçe Oturumları !.. Ada, Pafta ve Parsel Siyasetinin merkezi haline gelen Belediye Meclisi’nin açılması ile kapanması bir oluyor. Ekim ayının 2. Haftasına denk gelen oturumlar Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe yapılmak üzere planlandı. Pazartesi tek gündem maddesi ile yapılan oturum 3 buçuk dakika sürdü. Oturuma 6 dakika geç kalan Gazeteciler oturumu takip edemedi. Durumu Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver’e şikayet ettik. Başkan Suver konuya el atmış olacak ki Çarşamba günü yapılması planlanan oturum gerçekleşmedi. Cuma günü yapılması planlanan oturum ise yarım saat erken gerçekleşti. 3 gündem maddesi olan oturuma katılmak üzere 16:00’da Meclis Salonuna gelen Gazeteciler yine vazifelerini yerine getiremedi.
Konuyu sorduğumuz CHP’li Meclis Üyeleri ise pişkin suratları ile “Ak Parti ile oturumu erkene alma hususunda anlaştık, yaptık bitti” cevabını verdi. CHP’nin idari işlerinden sorumlu ( fotokopi, toner dolumu, odacı organize işleri, klasör dizimi ) Meclis Üyesi Cengizhan Topçu işlerinin yoğunluğundan haberdar edemediğini ve bu sorumluluğun kendisinde olmadığını beyan etti. Şimdi buradan diyoruz ki siz Gazetecileri mutlu etmek için bilgi vermiyorsunuz. Siz Fatih halkına bilgi veriyorsunuz. Biz sizden aldığımız konuları hali hazırda 14 mahallesinde dağılan Gazetemize haber yapıyoruz. Ama siz yine de yetki karmaşası ile bizim beyinlerimizi karıştırmaya çalışın. Keşke bilgi verseydiniz de biz de burada size sitem etmek yerine hakkınızda “ Cevval Muhalefet Meclis Üyeleri Fatih Halkının Hakkını Savundu” diye yazabilseydik.
İktidar partisine diyecek bir şey bulamıyoruz. Çünkü onlar Basın Denetimini zaten istemezler. Çünkü Özgür Basın gördüğünü yazar ve hata var ise kamuoyu ile paylaşır. Tıpkı “Halkın Otopark Zaferi” haberimizi kaleme aldığımız gibi. Ancak muhalefet partisinin de Gazetecilere bilgi vermemesi dahası meclis oturumlarını kaçırma teşebbüsüne akıl sır erdiremiyoruz.
Oturum başına 98 TL kazanan ve ceplerine atan Meclis Üyeleri huzur hakkı adı altında Fatih Halkının vergilerinden ayda 300 tl’ye yakın para kazanıyor. Üzerine iki de komisyon alan Meclis Üyeleri ayda 800 TL’yi cukkalıyor. Bir de İBB Meclis Üyeleri var ki onlar İBB’den haftada 5 gün 135 TL oturum başına huzur hakkı alıyor. Komisyonlar ile birlikte 1500 TL’yi ilçeden de aldıkları ile birlikte yaklaşık 2500 TL huzur hakkını cebe indiriyor. Eksiği fazlası olabilir ancak bildiğimiz bir şey var ki bu ödenen paraların pek azı hukuk harcamalarına gidiyor. Çünkü iktidarın uygulamalarına dava açmıyorlar. Geri kalan para tamamen Meclis Üyelerinin cebine kalıyor.
Eee siz de haklısınız Fatih Belediyesi’nin Meclis Üyeleri pek çoğunuz ilçe dışından geliyorsunuz. Bu paralar mesafeye göre yakıt paranıza yetmez. Mercedes otomobilleriniz 10-20 tl benzin yakacak değil ya !.. Balat, Küçük Pazar, Süleymaniye Yenileme Alanları, Yenikapı Port, Çöküntü Alanları, Mustafa Demir’den Suver’e devir olan Çılgın Projeler ve niceleri sizin umurunuzda mı? Merak ediyoruz? Verdiğiniz önergeler ortada. Pek çoğunu bir kişi hazırlıyor diğerleri ise imza ediyor.
Hayırlı İşler Meclis Üyeleri, Siz yine bizlere haber vermeyin, Gazetecilerin denetiminden kaçın, kaçırın ve huzur içinde huzur haklarınız ile lay loy lom meclis oturumlarını 3 buçuk dakikada gerçekleştirin. Biz zor da olsa güç te olsa Fatih Halkı için Meclis Oturumlarını takip etmeyi sürdüreceğiz.
Gazeteciliğin Özünde Var Olan Muhalif Duruş Gereği Fatih Halkının Fatih’in Gerçek Muhalefet Meclis Üyelerinin Her Zaman Yanındayız !..
-
FATİH’TE CHP’YE 16 KİŞİLİK DARBE! MECLİS GRUBU YENİ PARTİ’YE GEÇTİ
-
SULTANGAZİ’DE CUMHURİYET’İN 103. YILINA ANLAMLI TÖREN
-
KAFELER DOLU, HAYALLER BOŞ: ÇALIŞAN İNSAN NEDEN ARTIK SERVET OLUŞTURAMIYOR?
-
ÖZGÜR ÇELİK VAZGEÇMEDİ, SULTANGAZİ VELİ COŞKUN’A KAZAN KALDIRDI!
-
TARİHÎ DAVET: BERKE MERTER’DEN OSMANLI TARİHİNE VEFA
-
CHP’NİN YEDEK KULÜBESİNDE GÖKHAN GENÇEL!
YORUM BIRAK
YORUMLAR
HABER LİSTESİ
-
01
FATİH’TE CHP’YE 16 KİŞİLİK DARBE! MECLİS GRUBU YENİ PARTİ’YE GEÇTİHaber: Engin Belli Fatih siyasetinde dengeleri değiştiren önemli bir gelişme yaşandı. CHP listesinden seçilen 16 belediye meclis üyesinden 14’ü, partilerinden istifa ederek Özgür Özel liderliğindeki Yeni Parti’ye katıldı. Grup Başkan Vekili Kazım Akşahin’in de aralarında bulunduğu toplu geçişin ardından CHP’nin Fatih Belediye Meclisi’ndeki temsil gücü büyük ölçüde azaldı. Yaşanan ayrılık, ilçede CHP’nin siyasi ve örgütsel […] -
02
SULTANGAZİ’DE CUMHURİYET’İN 103. YILINA ANLAMLI TÖREN29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla Sultangazi Hükümet Konağı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Kaymakam Mahmut Kaşıkçı’nın himayesinde gerçekleştirilen törene ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumlarının yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı. Resmî törenin ardından Yeni Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanları, Atatürk büstü önünde partililerine seslenerek Cumhuriyet, demokrasi, bağımsızlık […] -
03
KAFELER DOLU, HAYALLER BOŞ: ÇALIŞAN İNSAN NEDEN ARTIK SERVET OLUŞTURAMIYOR?GAZETECİ ENGİN BELLİ’NİN KALEMİNDEN Türkiye ekonomisinin iyi olduğunu savunmak için lüks kafelerin, restoranların, pastanelerin ve alışveriş merkezlerinin doluluğunu örnek gösterenlere söyleyecek birkaç sözüm var. Son yıllarda sıkça karşılaştığımız bir söylem var: “Ekonomi kötü diyorsunuz ama kafeler dolu, restoranlarda yer yok, alışveriş merkezleri insan kaynıyor. Demek ki insanların parası var!” Peki, gerçekten öyle mi? Bir ülkenin […] -
04
ÖZGÜR ÇELİK VAZGEÇMEDİ, SULTANGAZİ VELİ COŞKUN’A KAZAN KALDIRDI!Haber : Engin Belli Yeni Parti İstanbul İl Kongresi’nde Veli Coşkun’un asil yönetim listesinde yer alması, Sultangazi İlçe Örgütü’nün tepkisine neden oldu. İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in bütün itirazlara rağmen Coşkun’dan vazgeçmemesi üzerine kongrede ipler gerildi. Uğur Kelleci ve İsmail Ekmekçi kurultay delegeliğinden feragat etmek için divana dilekçe sunarken, Kanber Koçak ve Serpil Akkaya […] -
05
TARİHÎ DAVET: BERKE MERTER’DEN OSMANLI TARİHİNE VEFAOsmanlı tarihinin önemli isimlerinden Vak‘anüvis Ahmed Lütfi Efendi, 4 Kasım 2026 Çarşamba günü İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek kapsamlı bir sempozyumla anılacak. Osmanlı tarihçiliğinin önde gelen akademisyenlerini buluşturacak organizasyonda, Ahmed Lütfi Efendi’nin torunlarından M. Berke Merter de aile hafızasında yaşatılan tarihî bilgileri katılımcılarla paylaşacak. DÖRT PADİŞAHIN DÖNEMİNE TANIKLIK EDEN TARİHÇİ Osmanlı Devleti’nin son dönemine ışık […]



