MECLİS’TE KURBAN KESİM YERİ TARTIŞMASI
HABER: ENGİN BELLİ
Sultangazi Belediye Meclisi’nin Mart ayı ikinci oturumunda belediyenin kurban kesim alanı yapılarak kiraya verilmesini ön gören gündem maddesinde tartışma çıktı. Hakaretler havada uçuştu. Meclis iki Adem’in tartışması sahne oldu. Ak Partili Adem İnce ve CHP’li Adem Yiğitdoğan arasında gergin anlar yaşandı. Fiziki müdahale araya giren diğer meclis üyeleri sayesinde önlendi.
Her şey güzel başlamıştı. Gündem maddesi oylanırken komisyon üyesi CHP’li Meclis Üyesi Adem Yiğitdoğan kiralamaya karşı olduklarını ifade etti. Yiğitdoğan kesim alanının belediye tarafından işletmesi gerektiğini ancak kiraya verilecek ise 10 yıllığına değil 1 yıllığına kiraya verilsin teklifinde bulundu. Yiğitdoğan AK Partililerin dahi buna karşı çıkacaklarını iddia etti.
Ak Parti Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit söz aldı ve CHP’li Yiğitdoğan’ın söylemlerine özetle şu şekilde cevap verdi: “10 yıl olmasa meclise gelemez. Böyle sıkıntılı bir zamanda belediye olarak yatırım yapmayız, senede 4 gün kurban kesilecek diye 40-50 milyon TL yatıramayız. Burada özel bir müteşebbis varsa biz onu değerlendiririz. Belediye senede 4 gün kurban kesmek için 40-50 milyon TL yatırım niçin yapsın? Özel müteşebbis yapacak ve yatırım yapacak. Senelik olursa bunu gerçekleştiremeyiz. Belediyemiz borcu yok ve Abdurrahman Dursun Bey çok iyi bir yönetim sergiliyor. Varsa özel müteşebbis varsa getirsinler. 10 yıl olmadan kimse yatırım yapmaz.”
CHP’li Adem Yiğitdoğan ise kurban kesim alanının senede 4 gün değil her gün işletileceğini söyledi. Yiğitdoğan yatırımın niçin özel işletmeci tarafından yapılacağını belediye tarafından yapılmasının uygun olduğunu söyledi. Müzakereler sırasından sesler yükseldi. Ak Partili Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Av. Fatih Sultan Mehmet Çiçek ise şartname henüz hazırlanması dedi.
CHP’li Yiğitdoğan tartışmayı sürdürdü ve çarşıya pazara çıktıklarında bu yanlışı anlatacaklarını söyledi. Yiğitdoğan niçin 50 milyon özel müteşebbis tarafından yapılacağını sormayı sürdürdü, Ak Parti Grup Başkan Vekili Kemal Eyyüpoğlu ise cevabını vereceklerini söyledi. Yiğitdoğan Grup Başkan Vekili Orhan Oban’ın da konuşmasına müsaade etmedi.
CHP’li Yiğitdoğan komisyon toplantısına katılmadığını ancak CHP’li Meclis Üyeleri gündem maddesinin görüşüleceği komisyona katıldığını söyledi. Ak Partili Eyyüpoğlu da komisyon tartışmasına açıklık getirdi. Eyyüpoğlu komisyona CHP’li bir üye katılacakken 9 üyenin komisyona katılmak istediğini bunun hatalı olduğunu söyledi. Eyyüpoğlu belediyeyi zarara uğrattığını iddia eden Yiğitdoğan’a cevap verdi. Eyyüpoğlu alanın 4-5 gün kullanılacağını ve yatırımın özel müteşebbis tarafından yapılacağını söyledi. Eyyüpoğlu Sultangazi Kurban Alanı’nın yerini Başkan Dursun’un hazineden alarak kazandırıldığını hatırlattı. Eyyüpoğlu Sultangazi Belediyesi’nin rant düşünmediğini ifade etti ve yapılacak olanın halka hizmet olduğunu söyledi.
Bu sırada Eyyüpoğlu’na sataşma yapan CHP’li Yiğitdoğan’a Ak Partili Adem İnce “terbiyesiz” ve “ahlaksız” diyerek müdahale etti. İşte bu sözlerden sonra mecliste adeta kızılca kıyamet koptu. Araya girenler kavga çıkmasını engelledi ama CHP’lileri durdurmak mümkün olmadı. Bu sırada CHP’li Nur Muhammet Yılmaz, Ak Partili Adem İnce’nin dışarı çıkartılmasını teklif etti.
Tartışmalardan sonra Ak Partili Grup Başkan Vekili Kemal Eyyüpoğlu konuşmasına devam etti. Eyyüpoğlu konuşmasına müdahale edilmesine karşı çıktı. Eyyüpoğlu tartışmayı CHP’li Rojda Öztürk’ün alevlendirdiğini söyledi. Eyyüpoğlu CHP’nin hizmeti engellediğini söyledi.
CHP’li Rojda Öztürk kendisinin ağabeyine hakaret ettiğini söyleyerek tepki göstermeye devam etti. Ak Partili Mehmet Kişmir ve Abdülkadir Çiçek CHP’li Öztürk’e tepki gösterdi. Tartışmalardan sonra gündem maddesi Ak Parti ve MHP’lilerin oyları ile CHP’lilerin itirazına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.
CHP Grup Başkan Vekili Orhan Oban tartışmalardan sonra söz aldı ve Ramazan Ayını hatırlattı. Kamu yararına olan maddelere CHP olarak evet dediklerini söyledi. Oban Ak Partilerin dalga geçtiklerini belirtti.
Ak Parti Grup Sözcüsü Av. Fatih Sultan Mehmet Çiçek ise CHP’li Yiğitdoğan ve Öztürk’ü bağırarak konuştukları için meclisin gerildiğini söyledi. Çiçek kişilik haklarını hatırlattı ve bağırmanın yanlış olduğunu ifade etti.
CHP’li Rojda Öztürk’te kendilerine çok laf söylendiğini ifade etti.
Oturumdan fotoğraf kareleri
-
MECLİS’TE TACİZ KONUŞULDU, KOMİSYONLAR KAPIŞ KAPIŞ GİTTİ
-
ZÜBEYDE HANIM MAHALLESİ’NİN İMAR PLANLARI BİR BAŞKA BAHARA KALDI
-
MECLİS’TE KURBAN KESİM YERİ TARTIŞMASI
-
SULTANGAZİ MECLİSİ’NDE İMAMOĞLU KONUŞULDU
-
ZÜBEYDE HANIM MAHALLESİ’NE SEMT PAZARI KURULACAK
-
EYÜPSULTAN’DA Kİ TACİZ İDDİASI FATİH MECLİSİ’NDE GÜNDEM OLDU
HABER LİSTESİ
-
01
MECLİS’TE TACİZ KONUŞULDU, KOMİSYONLAR KAPIŞ KAPIŞ GİTTİHABER: ENGİN BELLİ Sultangazi Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ilk oturumu gerçekleştirildi. Oturumda yeni dönem için Meclis 1. Başkan Vekili, Meclis 2. Başkan Vekili, Divan Kâtipleri, İhtisas Komisyonları ve Encümen Üyeleri seçimleri yapıldı. Denetim Komisyonu Raporu için Emrecan Durmuş’a söz verilmedi. Oturumda Türkiye genelinde Ak Parti ve CHP’li bazı siyasetçilerin tacizleri CHP’li Ali Ekber Şeker’in […] -
02
ZÜBEYDE HANIM MAHALLESİ’NİN İMAR PLANLARI BİR BAŞKA BAHARA KALDIHABER: ENGİN BELLİ Zübeyde Hanım Mahallesi’nde meralık alanda kalan gecekonduların planlarının yapılabilmesi için İl Tarım Müdürlüğü Sultangazi Belediyesi’nden meclis kararı beklediklerini söyledi. İlgili karar meclisten alındıktan sonra Tarım Müdürlüğü’ndeki mera komisyonu durumu değerlendirecek ve yaklaşık 2 milyon m2 olan alanın mera vasfı düşürülecek. Ak Parti ve MHP Grubu gündem maddesine evet derken CHP Grubu […] -
03
MECLİS’TE KURBAN KESİM YERİ TARTIŞMASIHABER: ENGİN BELLİ Sultangazi Belediye Meclisi’nin Mart ayı ikinci oturumunda belediyenin kurban kesim alanı yapılarak kiraya verilmesini ön gören gündem maddesinde tartışma çıktı. Hakaretler havada uçuştu. Meclis iki Adem’in tartışması sahne oldu. Ak Partili Adem İnce ve CHP’li Adem Yiğitdoğan arasında gergin anlar yaşandı. Fiziki müdahale araya giren diğer meclis üyeleri sayesinde önlendi. Her […] -
04
SULTANGAZİ MECLİSİ’NDE İMAMOĞLU KONUŞULDUHaber: Engin Belli Sultangazi Belediye Meclisi’nde İBB operasyonları ve İmamoğlu gündem oldu. CHP’li Orhan Oban sürece dair konuşma yaptı. Oturum Bulgaristan’da Sultangazi Belediyesi’nin vereceği iftar nedeniyle kısa sürede sonuçlandı. Meclise 2. Başkan Vekili Erol Koç Başkanlık yaptı. Oturumda ilk sözü alan CHP Grup Başkan Vekili Orhan Oban İBB’ye yönelik operasyonları ve İmamoğlu’nun tutuklanması […] -
05
ZÜBEYDE HANIM MAHALLESİ’NE SEMT PAZARI KURULACAKHABER: ENGİN BELLİ Sultangazi Belediyesi’nin Zübeyde Hanım Mahallesi 8 Evler bölgesine kurmayı planladığı semt pazarı mecliste tartışma konusu oldu. CHP’liler açık Pazar alanından vaz mı geçtiniz dedi, AK Partililer ise bölgede imar planları İBB’de onaylanmadı bunun için üstü kapalı geçici bir alan kuracağız ta ki imar planları İBB’den geçip Belediye Hizmet Tesisi kurana kadar […]
























