PÜF NOKTASI ALTUNAY’IN ZİYARETİ Mİ?
HABER: ENGİN BELLİ
Sultangazi Belediye Meclisi’nde uzun yıllar sonra bir ilk gerçekleşti. Eylül ayı oturumlarının sonunda 8 gündem maddesi Ak Parti ve CHP’li Meclis Üyelerinin tamamının oy birliği ile kabul gördü. Yaşanan “Oy Birlikteliği” Meclis 1. Başkan Vekili Av. Hacı Orhan’ı da şaşkına çevirdi ve durumu sevinç ile karşılayıp “ oturumumuz sona erdi ve herhalde ilk defa tüm maddeler oy birliği ile meclisimizden geçti.” dedi. Bu durum ; “ Maddelerin tamamının iktidar ve ana muhalefet tarafından firesiz kabul edilmesi, oturum öncesi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın CHP Grup Odasını ziyaret gerçekleştirmesinden midir? ” sorusunu akıllara getirdi.
Sultangazi Belediyesi’nin Eylül Ayı Meclis oturumları son buldu. Meclisin 2. Oturumuna Meclis 1. Başkan Vekili Av. Hacı Orhan Başkanlık yaptı. Ak Parti Grubuna Mustafa Demir, CHP Grubuna Sait Coşkunoğlu Grup Başkan Vekilliği yaptı. HDP’li Ali Yurt yoklama defterine imzasını attı ancak oturumu takip etmedi ve salona girmedi.
Oturum öncesi CHP’li Meclis Üyesi Doğan Olgun söz alarak; “ Ehlibeyt Hz. Hüseyin ve çocukları yezit tarafından Kerbelada katledilerek şehit edilmiştir. Allah oruçları kabul etsin yezitlerin şerrinden bizleri korusun.” dedi.
SULTANGAZİ’YE ZABITA ALINACAK
8 gündem maddesi üyelerin oylarına sunuldu. Tartışılan tek madde 4. Madde oldu. Zabıta alımına ilişkin gündem maddesine CHP’liler itiraz etmedi ancak eleştirilerini sundu. CHP’li Coşkunoğlu şu sözler ile zabıta alımı konusunda eleştirilerini iletti ; “ Sultangazi Belediyemiz 40 zabıta istihdam edecek. Bu maksatta yetki istiyor Sayın Başkan. Kadro eksikliği noktasında hizmetin ulaşması noktasında bu gündem maddesine evet diyeceğiz. Belediyemizin çalışması için. Elinizi vicdanınıza koyun. KPSS sınavlarında 95 puan alan vatandaşlarımız elenmektedir. 50-55 puan alan kadroya alınmaktadır. Devleti yöneten kadrolar eğitimli olmalıdır. Bunlar ülkenin kalkınması için önemlidir. Bu konuda siyasi davranmayın. Kimler yüksek almışsa vatandaşlarımızı tercih edin. ”.
Coşkunoğlu’na yanıt gecikmedi ve Ak Partili Demir eleştirileri doğru bulmadığını bildirdi ve şunları söyledi; “ KPSS ile alınacaktır. Bu eleştirileri doğru bulmuyorum. Yukarıdan aşağıya sıralama yapılır. Tercih olarak bu ilçede ikamet etmesi gerekmektedir. Anadolu’nun bir yerinden gelenler göreve başladığında tayin istiyor. Bu da bizi personelsiz bırakıyor. Öncelik bu ilçede oturanlardır. Komisyonlarda var buna karar vereceklerdir. ”.
ZİYARET SONRASI FİRESİZ KABUL
Sultangazi Belediye Meclisi’nde uzun yıllar sonra bir ilk gerçekleşti. Eylül ayı oturumlarının sonunda 8 gündem maddesi Ak Parti ve CHP’li Meclis Üyelerinin tamamının oy birliği ile kabul gördü. Yaşanan “Oy Birlikteliği” Meclis 1. Başkan Vekili Av. Hacı Orhan’ı da şaşkına çevirdi ve durumu sevinç ile karşılayıp “ oturumumuz sona erdi ve herhalde ilk defa tüm maddeler oy birliği ile meclisimizden geçti.” dedi. Bu durum ; “ Maddelerin tamamının iktidar ve ana muhalefet tarafından firesiz kabul edilmesi, oturum öncesi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın CHP Grup Odasını ziyaret gerçekleştirmesinden midir? ” sorusunu akıllara getirdi.
Oturum 1 Ekim tarihinde gerçekleştirilmek üzere kapandı.
-
FATİH’TE CHP’YE 16 KİŞİLİK DARBE! MECLİS GRUBU YENİ PARTİ’YE GEÇTİ
-
SULTANGAZİ’DE CUMHURİYET’İN 103. YILINA ANLAMLI TÖREN
-
KAFELER DOLU, HAYALLER BOŞ: ÇALIŞAN İNSAN NEDEN ARTIK SERVET OLUŞTURAMIYOR?
-
ÖZGÜR ÇELİK VAZGEÇMEDİ, SULTANGAZİ VELİ COŞKUN’A KAZAN KALDIRDI!
-
TARİHÎ DAVET: BERKE MERTER’DEN OSMANLI TARİHİNE VEFA
-
CHP’NİN YEDEK KULÜBESİNDE GÖKHAN GENÇEL!
YORUM BIRAK
YORUMLAR
HABER LİSTESİ
-
01
FATİH’TE CHP’YE 16 KİŞİLİK DARBE! MECLİS GRUBU YENİ PARTİ’YE GEÇTİHaber: Engin Belli Fatih siyasetinde dengeleri değiştiren önemli bir gelişme yaşandı. CHP listesinden seçilen 16 belediye meclis üyesinden 14’ü, partilerinden istifa ederek Özgür Özel liderliğindeki Yeni Parti’ye katıldı. Grup Başkan Vekili Kazım Akşahin’in de aralarında bulunduğu toplu geçişin ardından CHP’nin Fatih Belediye Meclisi’ndeki temsil gücü büyük ölçüde azaldı. Yaşanan ayrılık, ilçede CHP’nin siyasi ve örgütsel […] -
02
SULTANGAZİ’DE CUMHURİYET’İN 103. YILINA ANLAMLI TÖREN29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla Sultangazi Hükümet Konağı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Kaymakam Mahmut Kaşıkçı’nın himayesinde gerçekleştirilen törene ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumlarının yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı. Resmî törenin ardından Yeni Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanları, Atatürk büstü önünde partililerine seslenerek Cumhuriyet, demokrasi, bağımsızlık […] -
03
KAFELER DOLU, HAYALLER BOŞ: ÇALIŞAN İNSAN NEDEN ARTIK SERVET OLUŞTURAMIYOR?GAZETECİ ENGİN BELLİ’NİN KALEMİNDEN Türkiye ekonomisinin iyi olduğunu savunmak için lüks kafelerin, restoranların, pastanelerin ve alışveriş merkezlerinin doluluğunu örnek gösterenlere söyleyecek birkaç sözüm var. Son yıllarda sıkça karşılaştığımız bir söylem var: “Ekonomi kötü diyorsunuz ama kafeler dolu, restoranlarda yer yok, alışveriş merkezleri insan kaynıyor. Demek ki insanların parası var!” Peki, gerçekten öyle mi? Bir ülkenin […] -
04
ÖZGÜR ÇELİK VAZGEÇMEDİ, SULTANGAZİ VELİ COŞKUN’A KAZAN KALDIRDI!Haber : Engin Belli Yeni Parti İstanbul İl Kongresi’nde Veli Coşkun’un asil yönetim listesinde yer alması, Sultangazi İlçe Örgütü’nün tepkisine neden oldu. İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in bütün itirazlara rağmen Coşkun’dan vazgeçmemesi üzerine kongrede ipler gerildi. Uğur Kelleci ve İsmail Ekmekçi kurultay delegeliğinden feragat etmek için divana dilekçe sunarken, Kanber Koçak ve Serpil Akkaya […] -
05
TARİHÎ DAVET: BERKE MERTER’DEN OSMANLI TARİHİNE VEFAOsmanlı tarihinin önemli isimlerinden Vak‘anüvis Ahmed Lütfi Efendi, 4 Kasım 2026 Çarşamba günü İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek kapsamlı bir sempozyumla anılacak. Osmanlı tarihçiliğinin önde gelen akademisyenlerini buluşturacak organizasyonda, Ahmed Lütfi Efendi’nin torunlarından M. Berke Merter de aile hafızasında yaşatılan tarihî bilgileri katılımcılarla paylaşacak. DÖRT PADİŞAHIN DÖNEMİNE TANIKLIK EDEN TARİHÇİ Osmanlı Devleti’nin son dönemine ışık […]












