11° Açık
  • EURO
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be float, string given in /home2/u5973906/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 129
  • DOLAR
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be float, string given in /home2/u5973906/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 133

İSTANBUL’A KAR GELDİ!

Manşet - 16 Ocak 2021 19:00 A A

HABER: ENGİN BELLİ

 

Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgası İstanbul’a ulaştı. Kenti etkisi altına alan kar yağışı ile denizden uzak kimi ilçeler beyaza büründü. Sultangazi’de öğlen saatlerinde başlayan kar yağışını fırsat bilen çocuklar ise sokak aralarında kartopu oynayarak karın tadını çıkarttı. İBB, Fatih Belediyesi ve Sultangazi Belediyesi başta olmak üzere yerel yönetimlerin karla mücadele timleri hayatın olumsuz etkilenmemesi için teyakkuza geçti. Kar yağışının Pazar öğlen saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Müdürlüğü ve AKOM ise kar kalınlığının il genelinde 20 cm’yi bulabileceği uyarında bulundu. Gece saatlerinde yola çıkacak vatandaşlar ise yollardaki buzlanmaya karşı uyarıldı.

Akşam saatlerinden itibaren rüzgârın kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi ile birlikte yoğun kar yağışı beklenen İstanbul’da yerel yönetimler teyakkuza geçti. Hazırlıklarını Perşembe günü itibari ile tamamlayan İBB, Fatih Belediyesi ve Sultangazi Belediyesi başta olmak üzere Yerel Yönetimler hazır kıta kar yağışını bekliyor ve tuzlama araçlarıyla ilk müdahalelerini gerçekleştiriyor.

Meteoroloji İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü ve AKOM verilerine göre İstanbul’da bu gece ve yarın düşen kar miktarının kuzey ve yüksek kesimlerde 15-20 cm, iç kesimlerde 10-15 cm, güney ve Marmara denizi kıyı kesimlerinde ise 5-10 cm olması bekleniyor.

 

BUZLANMALAR ERKENDEN TESPİT EDİLECEK

 

İstanbul genelinde 60 noktada kurulan BEUS’tan (Buzlanma Erken Uyarı Sistemi) gelen mesajlar doğrultusunda ekipler çalışmalarını yürütecek. Ekiplerin takibi ve yönlendirilmesi, araç takip sistemi üzerinden sağlanacak. Kritik noktalara kutu tuzlar bırakıldı. Üstgeçitler, otobüs durakları, meydanlar, gibi kritik noktalarda kar birikintilerine ve buzlanmalara ekipler tarafından müdahale edilecek.

7 BİN PERSONEL SAHADA 

 

İBB, kent hayatının normal seyrinde devam etmesi için tüm önlemleri aldı. Kentin komuta merkezi AKOM’da tüm İBB birimleri, alarm durumuna geçti. İBB, kış şartlarıyla mücadele çalışmalarında bu yıl 1.351 araç- iş makinesi ve 7.031 personeli ile görev yapacak.

Kar küreme ve tuzlama ekipleri, İstanbul’da 4 bin 23 km’lik sorumlu yol ağında, 434 müdahale noktasında olumsuzluklara karşı hazır bekletilecek ve müdahale çalışmalarını yürütecek.

KAR YAĞIŞI GELECEK HAFTAYA KADAR SÜRECEK

 

Cumartesi günü aralıklarla devam etmesi beklenen kar yağışının Pazar ve Pazartesi günleri kuzeyli yönlerden esen rüzgârın kuvvetlenmesiyle beraber, özellikle Marmara ve Karadeniz’in kıyı kesimlerinde deniz etkisiyle birlikte kar yoğunluğunun artabileceği tahmin ediliyor. AKOM verilerine göre, sıcaklıkların 0°C’lerin altına inmesiyle buzlanma ve don hadiselerinin yaşanabileceği hatırlatılmasında bulunulurken, kar yağışının Çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edebileceği bilgisine yer verildi.

 

VERİLERLE İBB KIŞ ÇALIŞMALARI 

 

İBB’nin kışa hazırlık kapasitesi aşağıdaki gibidir;

 

Sorumlu Yol Ağı: 4.023 km

Personel Sayısı: 7.031

Araç ve iş Makinesi Sayısı: 1.351

Tuz Stoku: 301.308 ton

Kutu Tuz (kritik noktalara): 300 adet

Solüsyon Durumu: 64 tank (1.290 ton kapasite, saatte 25 ton üretim)

Traktör Sayısı (köy yolları için): 147

Vinç – Kurtarıcı Sayısı: 13

Metrobüs Güzergâhı : 110 km (33 iş makinesi)

Buzlanma Erken Uyarı Sistemi : 60 istasyon

SULTANGAZİ KAR YAĞIŞI YOĞUN AMA EKİPLER VAZİFE BAŞINDA

 

Sultangazi Belediyesi, kar yağışıyla ilgili tüm hazırlıklarını tamamlamıştı. İlçe sakinlerinin mağduriyet yaşamaması adına kalabalığın yoğun olduğu noktalara kar tuzu bırakıldı. Kar yağışı ve buzlanmadan doğabilecek olumsuzluklara karşı sahada olacak iş makineleri tuzlama çalışmalarına başladı. 1 Ekskavatör, 1 jcb, 1 greyder, 10 açık araç, 6 ön ve arka aparatlı karla mücadele aracı yol güvenliğini sağlamak ve yaya- araç trafiğinde herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için çalışıyor. Kar yağışı ve buzlanmadan doğabilecek sorunlarda vatandaşın mağduriyet yaşamaması adına ilçe genelinde cami, muhtarlık ve sağlık kuruluşlarına kar tuzu dağıtıldı.

BAŞKAN DURSUN SÜRÜCÜLERİN TRAFİĞE ÇIKMAMASINI İSTEDİ

 

Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, kar yağışıyla ilgili tüm önlemlerin alındığını belirtti. Başkan Dursun, “Kar küreme araçlarımız ve ekiplerimiz olası kar yağışına hazır. Bizler Sultangazi Belediyesi olarak gündüz ve gece ekiplerimizle kesintisiz hizmete devam edeceğiz. Komşularımızın da gizli buzlanma ve kar yağışına karşı dikkatli olmasını, özellikle sürücülerin tedbirlerini almadan trafiğe çıkmama konusunda özen göstermelerini rica ediyorum” diye konuştu.

FATİH’TE KAR 10 CM’Yİ GEÇMEYECEK

 

Meteoroloji İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü ve AKOM verilerine göre Fatih’te kar kalınlığı 10 cm’yi geçmeyecek. Denize yakın ilçede hava ılımanlaşacak ama yine de Fatih Belediyesi, meteorolojinin kar uyarısına istinaden vatandaşların zorlu hava koşullarından en az şekilde etkilenmesi için teknik donanım, personel ve lojistik ihtiyaçlarını tamamladı. Sahada olan ekipler tuzlama çalışmaları ile müdahaleye başladı.

Fatih Belediyesi Fen İşleri, Ulaşım, Park ve Bahçeler ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, kar ve zorlu hava koşullarıyla 6 tuzlama aracı, 10 çift kabinli kamyonet, 5 kepçe, 8 mini damperli kamyon ve 148 personeliyle vardiyalı olarak 24 saat kar küreme ve tuzlama hizmet veriyor.

Manşet - 19:00 A A
BENZER HABERLER

HABER LİSTESİ

  • 01
    İYİ BAŞKAN ADAYI HÜSEYİN ÖNDEŞ’TEN EMEKLİ ASTSUBAYLARA DESTEK
    HABER: ENGİN BELLİ   Emekli Astsubaylar azlık hakları ve tazminat istekleri için İstanbul Maltepe’de miting düzenledi. Haklarında iyileştirme ve çözümsüz sorunlarına çözüm arayan Emekli Astsubaylar sloganlar attı ve hükümeti protesto etti.   Emekli Astsubayları kendisi de Genel Kurmay Başkanlığı’ndan emekli olan devlet memuru İYİ Parti Sultangazi Belediye Başkan Adayı Hüseyin Öndeş yalnız bırakmadı. İYİ Parti […]
  • 02
    İYİ BAŞKAN ADAYI HÜSEYİN ÖNDEŞ’E HALK DESTEĞİ BÜYÜK
    HABER: ENGİN BELLİ   Yaklaşan Yerel Seçimler öncesi siyasi çalışmalarına hız veren İYİ Parti Sultangazi Belediye Başkan Adayı Hüseyin Öndeş 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Meydanı’nda İYİ Parti Seçim Standında vatandaşla buluştu.   İYİ Parti Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Karuç, Meclis Üyesi Adayları ve İlçe Yöneticilerinin de yanında bulunduğu İYİ Başkan Adayı Hüseyin Öndeş’e vatandaşın […]
  • 03
    MHP GÖZÜNÜ SANDIK ZAFERİNE DİKTİ
    HABER: ENGİN BELLİ   MHP Sultangazi İlçe Başkanlığı 31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı’na rekor oy kazandırmak için canla başla çalışıyor. MHP Sultangazi İlçe Başkanı Yusuf Özel öncülüğünde Milliyetçi Ülkücüler sandıkları Cumhur İttifakı’na atılan oylarla patlatmak için siyasi çalışmalarına süratle devam ediyor. MHP tüm gücüyle sandık zaferi kazanmak için çalışıyor.   Cebeci Mahallesine Seçim İrtibat […]
  • 04
    ŞEHİT BABASI İYİ BAŞKAN ADAYI ÖNDEŞ’İN LİSTESİNDE
    HABER: ENGİN BELLİ   Şehit Astsubay Esma Çevik’in babası Hüseyin Akgül İYİ Parti Sultangazi Belediye Başkan Adayı Hüseyin Öndeş’in listesinden Belediye Meclis Üyesi Adayı oldu. Kendisi de Genel Kurmaydan emekli olan Hüseyin Öndeş’in listesinde yer alan Akgül başvuru formunu İYİ Parti Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Karuç’a teslim etti ve evrakları İlçe Seçim Kuruluna gönderildi. Şehidimizin […]
  • 05
    İYİ BAŞKAN ADAYI HÜSEYİN ÖNDEŞ AK PARTİ’NİN EN GÜÇLÜ RAKİBİ OLDU
    HABER: ENGİN BELLİ   Yaklaşan Yerel Seçimler öncesi Sultangazi’de Ak Parti’nin çekindiği tek rakip İYİ Parti Sultangazi Belediye Başkan Adayı Sultangazili İş İnsanı Hüseyin Öndeş oldu. Başkan Adayı Öndeş’in etkin ve yoğun çalışması Sultangazi’de iktidarı elinde bulunduran Ak Parti’yi de tedirgin etmeye başladı. Başkan Öndeş ana muhalefet partisinden de daha verimli ve etkin saha çalışması […]